Texas San Antonio IML walk USA

In 2020 treedt ook San Antonio in Texas – USA toe tot de IML (International Marching League (IML), deze veranderde haar naam in de IML Walking Association in 2006)

TT-wandelreizen zal een 11 daagse wandelreis dit jaar hier heen maken, waar naast de 3 daagse IML-walk nog 3 IVV permanents walks gemaakt zullen worden.

De overnachtingen zijn in een hotel met zwembad op basis van overnachting met ontbijt op een tweepersoons kamer. Voor de lunch zullen we zelf een lunchpakket of picknick organiseren.

De wandelroutes van de organisatie van deze 3-daagse zijn nog niet bekend, maar ik zal voorlopig vanuit gaan dat het programma van 2019 van toepassingen zal zijn.

Het onderstaande programma is als leidraad, mogelijk moeten er enkele dagen omgewisseld worden, omdat b.v. de rondleiding niet op die dag kan.
Daar we onze wandelingen maken in National Parken, dienen we ook een permit hiervoor aan te schaffen, deze zijn verplicht voor de hele USA.

Zaterdag 15 februari 2020
Vlucht  Schiphol  – San Antonio
Na aankomst afhalen huurauto’s en overnachting in hotel met zwembad

Zondag 16 februari 2020

Stadswandeling San Antonio – Welkomstdiner

Vandaag zullen we de stad San Antonio verkennen met een rondwandeling  en hebben een welkomstdiner

Maandag 17 februari 2020

Caynon Lake en Kloof -Guadalupe Park Trail

We rijden naar de Caynon Lake waar we een begeleide wandeling maken doorThe Caynon kloof trail van drie uur en verder een picknick houden bij het meer en nog een wandeling langs de oevers maken.

De Canyon Lake Gorge, het duurde 100 miljoen jaar  om dit gebied te maken!

Gedurende een week in de zomer van 2002 viel er meer dan 34 inch regen in de bovenste stroom van de Guadalupe rivier, waardoor een stortvloed van overstromingswater ontstond die een perfect fascinerend geologisch wonder – de Canyon Lake Gorge – uit de aarde hakte.

De vloed brulde door het Heuvelland ten noordwesten van New Braunfels, scheurde grond weg, rukte enorme bomen op, verbrokkelde huizen en stuurde een stroom water uit het opgezwollen Canyon Lake over de overloop voor de eerste keer sinds het reservoir in 1964 werd voltooid.

De historische overstroming sneed de grond onder de overloop open, waardoor een gigantische 64-acre kloof ontstond en oude, kalkachtige kalksteen, fossielen en zelfs voetafdrukken van dinosauriërs 110 miljoen jaar oud werden blootgelegd.

DE Guadalupe Park Trail is een 1,9 km lang pad langs de rivier. Dit deel van de rivier de Guadalupe is erg populair als de belangrijkste forelvisstroming van de staat. De Guadalupe-rivier is de meest zuidelijke duurzame forelvisserij in het land.

Dinsdag 18 februari 2020

Natuurpark Friedrich Wilderness Park  wandeling

We maken een aan eenschakeling van een aantal wandelroutes. Nemen voidoende water mee, want onderweg zijn we op ons zelf aangewezen.
Onderweg zullen we een picknick houden. Emilie en Albert Friedrich Wilderness Park beschikt over 600 hectare onontwikkeld Hill Country-terrein, met meer dan 10 mijl van verharde en onverharde paden.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is wimberleywelcome.jpg
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is wimberleydowntown.jpg

Woensdag 19 februari 2020

Wimberley 10 km IVV-walk

De wandeling voert door het regionale park Blue Hole, 126 hectare aan natuurlijke bossen en inheemse grasvelden net voorbij het centrum van de stad. In de schaduw van cipressen is de Blue Hole zelf een van de meest geliefde natuurlijke zwemgaten in Texas. Toegang tot het park is gratis, maar je moet $ 10 betalen en een reservering maken als je wilt zwemmen.

Wimberley is de thuisbasis van vele artiesten en muzikanten, en dat zie je overal in de stad terug.

Donderdag 20 februari 2020

Seguin – Historisch Walk 10 km IVV

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is seguinwater.jpg

Seguin, de provinciehoofdstad van Guadalupe County, werd in 1838 opgericht door leden van Mathew Caldwell’s Gonzales Rangers, maar werd pas in 1853 opgericht. Het heette oorspronkelijk Walnut Springs voor de nabijgelegen zoetwaterbronnen. Slechts zes maanden later werd de naam gewijzigd om kolonel Juan N. Seguin, een van de luitenanten van Sam Houston, te eren tijdens de strijd om de onafhankelijkheid van Texas. Kol. Seguin nam deel aan de overwinning in San Jacinto en diende later als senator van de Republiek van Texas en als burgemeester van San Antonio.

Saffold Dam werd genoemd naar William Saffold, die in het midden van de 19e eeuw land bezat. Saffold dam is typerend voor vele molendammen gebouwd tijdens de late 19e en vroege 20e eeuw. Oorspronkelijk was het een natuurlijke rots, maar de dam werd voor het eerst verbeterd door Henry Troell aan het einde van de 19e eeuw toen hij rots aan de dam toevoegde om het waterniveau te verhogen om een ​​katoenen jenever aan te drijven.

De wandeling van 10 km gaat langs schaduwrijke stadsstraten, door buurten, een gemeentelijke golfbaan en een park en historische locaties. Het volgt de rivier Guadalupe en gaat door het plein van de binnenstad. De wandeling van 5 kmgaat door de binnenstad. De routes mogen TWEEMAAL worden gelopen op dezelfde IVV startkaart voor een afstandsstempel van 20 km.

Vrijdag 21 februari 2020

Riverwalk – 10 km – Vee Show and Rodeo Show

10/6km
START: 7:00-10:00AM FINISH BY: 1:00PM In downtown San Antonio; include the River Walk, the Alamo, La Villita Arts Village, Main Plaza and El Mercado.
In de avond zullen we een Rodeo show bezoeken, indien er nog plaats is, want deze moeten ruim 3 maanden van te voren geboekt worden.

Zaterdag 22 Februari 2020

Texas Trail Roundup

42/21/13/5km
START: 6:45-7:30AM (42K) 7:30-10:00AM (all walks) FINISH om: 5:00PM
The Marathon takes River Walk South & city streets through all the UNESCO World Heritage Missions – and back! For the 21km you are bussed to the furthest mission, Espada, and walk back. The 13km walk is to Mission Conceptión & back. The 5km walk will be on the River Walk and city streets, including the historic King William neighborhood.

Zondag 23 Februari, 2020

Texas Trail Roundup

21/13/5km

START: 7:30-8:00AM (21K) 8:00-11:00AM (all walks) FINISH BY: 4:00PM
The walks head north on the River Walk through The Pearl, Brackenridge Park, Trinity University, and the historic Monte Vista neighborhood.

Maandag 24 februari 2020

Terugvlucht Nederland

Reisomschrijving


15 t/m 25 februari 2020
Vliegtickets Nederland/Belgie/Duitsland naar USA, Overnachting incl. ontbijt en op basis zelf maken lunchpakket, Vervoer, deelname wandeling in National Park, inschrijving 3 daagse Texas. Welkomstdiner, vervoer, permit voor natuurparken , inschrijf-gelden wandeltochten Rodeoshow, begeleide wandeling Caynon Lake walk

Reissom : € 2275- *


Korting
-/- € 100,-  mogelijk als tijdig beboekt wordt met aanbetaling € 1100,- i.v.m. niet te annuleren kamer

* De prijs is een geschatte prijs aan de hand wat een vliegticket op dit moment zou kosten. Verder afhankelijk van het aantal deelnemers.

Inbegrepen

 • Vliegticket Amsterdam/Brussel/Dusseldorf  – San Antonio bagege 20 kg
 • Vervoer (autohuur/brandstof)
 • Entreegelden natuurparken
 • Deelname Texas Trail Roundup IML-IVV 3 daagse
 • Overnachtingen hotel op basis ontbijt op 2 persoonskamer
 • Zelf maken van lunchpakket inkopen supermarket
 • Welkomstdiner
 • Rodeo show indien kaartjes beschikbaar alleen bij tijdige aanmelding
 • Nederlandse begeleiding
 • Donatie aan Asia Care Foundation

Niet ingegrepen

 • Persoonlijke uitgave
 • ESTA Visa USA
 • Consumpties
 • Verzekeringen
 • Diners behalve als deze zijn genoemd als inbegrepen
 • Fooien 
  Reis prettig en gebruik een zachte reiskoffer tijdens deze reizen. Ze zijn makkelijk te laden in  de bagageruimte van een auto en zijn licht en neem er wel een met wieltjes.

  Meld je aan

De richtprijs is  inclusief vervoer vanaf Vlucht Nederland/Belgie/Duitsland naar de USA v.v., de genoemde maaltijden, transfers ter plaatse, overnachting op 2 pers. kamers, inschrijfgelden wandeltochten,  begeleiding. Aanmelden dient men door het invullen van het aanmeldformulier en een bedrag van minimaal € 1000,- voor of met Texas over te maken op Bankrekening  NL79 INGB0003732710 t.a.v. M.H.Tromp te Weert  met vermelding TEXAS IML USA. Restant  van de reissom dient steeds 6 weken voor vertrek voldaan te zijn.

“A Smile is the Same in Every Language”  “Leef nu morgen kan het misschien niet meer”Paragraaf

Deze website is door mij de grootste zorg samengesteld, desondanks aanvaard ik geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud ervan.