IML walks 2-Daagse Rotorua Nieuw-Zeeland

IML walks 2-Daagse Rotorua Nieuw-Zeeland

Nieuw-ZeelandNieuw-Zeeland 

COVID-19 OPMERKING
Ondanks ik het graag anders zag, ziet het er niet uit dat zowel Nieuw-Zeeland als Australië voor deze periode al het inreisverbod zal laten vervallen. En mocht dat zo zijn zou er een verplichte en bewaakte quarantiene zijn. Zolangs dit geldt en er geen normaal vliegverkeer plaats vindt zouden er er veel extra kosten zijn. Plus een soort 14 dagen in luxe gevangenis hotel (zonder alcohol en roken) op eigen kosten. Dus we moeten rieeël zien dat deze reis voor mensen uit Europa zeker pas op zijn vroegst in 2022 zal plaats vinden.

Zuidereiland: (1) 2 Maart t/m 15 maart 2021      2022

Noordereiland + Canberra: 13 maart t/m 31 maart 2021

Australië :  23 maart t/m april 2021

De wandelvakantie Nieuw-Zeeland is een een van de mooiste wandelreizen, die ik al langdurig op het programma heb staan.
Komende jaar ga ik hopelijk voor de 12e maal met een groep deelnemen aan deze twee wandelevenementen.

In de periode van mijn lockdown heb ik geruime tijd doorgebracht  in Nieuw-Zeeland, deze ervaringen wil ik mee nemen in het maken van het programma voor 2022.
Mogelijk  zal de Queen Charlote track opgenomen worden in het programma van het zuidereiland. Terwijl op het Noordereiland een deels wisseling komt met o.a. de Taranaki Crossing, New Plymouth, Forgotten Highway en een wandelingen in de omgeving van Hamilton en Auckland.

Nieuw-Zeeland zuidereiland

Vernieuwd programma van het Zuidereiland.  Wandelvrienden, die al eerder met mij mee zijn geweest naar Nieuw-Zeeland  zal het programma van het Zuidereiland ervaren als vernieuwd. Een deel van de Westkust is verdwenen, door de grote aardverschuivingen in het gebied van de Gletsjers Frans Josef en Fox Glaciers. Kunnen deze nagenoeg niet meer bereikt worden en moet er te veel gereden worden.

Daarvoor heb ik de Moeriki Boulders en Otago gebied opgenomen, dit is eenmaal eerder geweest in een aparte  Nieuw-Zeeland wandelreis in 2012

Omdat veel wandelaars deze reis ook maken voor het IVV en IML stempel, heb ik Canberra aansluitend opgenomen.  Wil je echter meer van Australië zien zal dat als verlenging of aparte wandelreis geboekt moeten worden.

Mochten er minimaal 6 deelnemers voor het zuidereiland zijn zouden we 1 dag eerder kunnen vertrekken, dus op maandag 1 maart (toeslag € 75,-) en zou tussen het programma van 8 en 9 maart nog een dag naar Wanaka, om daar een mooie wandeling over de trail walk Rob Roy walk te maken (ca 4-5 uur)

 • optie ( NZ $ 599) een vlucht en cruise naar Milfjord kan maken over het berglandschap en sneeuwvelden van de Southern Alps (ca 5 uur)
 • optie (va. € 125,-) met een luxe touringcar , cruise met lunch buffet (ca. 12,5 uur)

Milford Sound is een gebied van buitengewone schoonheid. Het biedt een majestueuze fjord, dramatische en ontzagwekkende landschappen en een rijke flora en fauna . Hoewel de vlucht van en naar Milford Sound regelmatig wordt beschreven als het meest verbluffende onderdeel van onze touropties , is het combineren met een Milford-cruise op de fjord de meest populaire optie.”

Dinsdag  2 maart 2021

Vlucht Amsterdam – Dubai

In de avond zullen we vertrekken vanaf Schiphol (Frankfurt/Brussel behoren tot de mogelijkheden) met Emirates voor het eerste gedeelte naar Dubai.
Mocht U een stopover in Dubai willen doen is de vertrek datum 1 of 2 dagen eerder.
Geef een eventuele stopover altijd direct op bij de aanmelding, ook als men op de terugweg b.v. langer in Australie wilt blijven.
Een geboekt ticket kan alleen tegen hogere kosten aangepast worden.

Woensdag 3 maart 2021

Vlucht Dubai – Sydney – Christchurch

We komen in de nacht aan op het vliegveld van Dubai waar we na een tussenstop onze reis verder zullen voorzetten naar Christchurch

Donderdag 4 maart 2021

tram christchurchChristchurch

Aankomst in Christchurch na aankomst in de voormiddag nemen we een busje in ontvangst en rijden naar onze appartementen in een motel.
Maken als het nog mogelijk is een tramrit door de plaats, maar brengen ieder geval een bezoek aan het centrum en gebruiken daar onze welkomst maaltijd in een Ierse Pub.

Vrijdag 5 maart 2021

Christchurch – Crater Rim – Godley Head naar Evans Pass

ChristchurchWe bezoeken deze stad in 2010 en 2011 getroffen werd door twee grote aardbevingen, hiervan zijn nog veel beelden in het stadsbeeld van terug te zien.

We maken een wandeling van 5 kilometer over de kraterrand, waar vroeger ook de Internationale tweedaagse van Christchurch gehouden werd. Genieten van dramatische rotsachtige landschappen en magische vergezichten.

South rim christchurchOp een heldere dagen kijken we in het zuiden over de haven van Lyttelton en de vulkanische hellingen van het schiereiland Banks en in het noorden over de hele baai van Pegasus tot aan Kaikoura .

Voor deze wandeling gaan we met de Gondola omhoog en maken daar afhankelijk van de wensen een langere pittige rondwandeling  c.q.  een lichtere wandeling over de kraterrand.

Overnachting Christchurch

Zaterdag 6 maart 2021

Moeraki bouldersMoeraki Boulders – Alexandra – Shaky Bridge

De Moeraki een 50 tal perfecte bolvormige rotsblokken, die op het strand liggen en die bij eb allemaal goed te zien zijn. Zij  behoren tot de natuurlijke wonderen van Nieuw-Zeeland. otago trail

En zijn in vele miljoenen jaren door de natuur gevormd.  Maken ook een wandeling naar de mooie vuurtoren en enkele uitkijkhutten waar we hopelijk,vogels en misschien wel zeehonden of pinguïns  kunnen spotten.

Vervolgens rijdens we naar Oturehua, waar we stuk over de Otago rail trail zullen wandelen door kloven, over bruggen en door tunnels door de Ida Valley naar Omakau.

We overnachten in Alexandra ,daar kunnen we nog een mooie korte wandeling maken. Deze korte wandeling is de heuvel op naar de iconische Alexandra klok, een uniek verlicht heuveluurwerk dat de stad sinds 1968 heeft gediend. Otago trailDe wandeling steekt de historische Shaky Bridge over de Manuherikia.

Zondag 7 maart 2021

Arrowtown – Queenstown

Dit oude goudzoekersplaatsje met nog vele oude gebouwen een chinatown mijnwerkersdorp.

ArrowtownHeeft ook een paar schitterende wandelingen we kunnen daar kiezen voor de wandeling van Moke Lake over de Moonlight Track ca 15 km/ca. 5 uren.  De Moonlight Track is een smal maar goed herkenbaar wandelpad dat begint bij het pittoreske Moke Lake en de historische route langs de overblijfselen van een oude mijnnederzetting, Sefferstown naar de Moonlight-goudvelden en Arthurs Point.

Een andere erg mooi wandeling is de Sawpit Gully vanuit Arrowtown, deze neemt ca. 3 uur in beslag eerst een stevige klim, maar daarna een mooie heuvelvlakte en een afdaling door een schitterdend kloof. 

Overnachten we bij Queenstown – Wanaka of  Omarama (afhankelijk van een het vertrek op 1 of 2 maart) 

Maandag 8 maart 2021

Clay ClifsClay Cliffs – Mount Cook – Hooker Valley – Lake Tapeko 

De Clay Cliffs is een spectaculaire rotsformatie met indrukwekkende verweerde pilaren, die in een miljoen jaar is opgebouwd uit gelaagd slib en grind van de rivier Ahuriri-rivier.  Door regen en verwering zijn er schitterende  formaties ontstaan. In een uitgestrekt landschap.

Brengen een bezoek aan het bezoekerscentrum van Mount Cook-village.Hooker Glacier-mount-cookWij rijden door naar de Hooker Valley. De mooiste korte wandeling (3 tot 4 uur) hier is de Hooker Valley Track, je loopt dan richting Mount Cook. De wandeling loopt langs de Alpine Memorial wat een schitterend uitzichtpunt is.

Vervolgens kom je over twee hangbruggen waarna je de vallei binnenwandelt.  Eindpunt is de Hooker Glacier welke uitmondt in de Hooker Lake. (vier uur durende wandeling ‘heen en terug’).
Maken een rit naar Lake Tekapo waar we overnachten.

In de avond kunnen we eventueel nog genieten van de hotpool met uitzicht op het meer

Dinsdag 9 maart 2021

Mount St John  – Geraldine 

Wandeling naar Mount St John waar we boven, bij de sterrenwachten en het café, een schitterend uitzicht hebben op de omgeving en het blauwe meer Lake Tepeko.

wandeling GeraldineHier rijden we naar Geraldine waar we Nederlandse vrienden zullen ontmoeten en een wandeling door de omgeving zullen maken.  b.v. de Dennistoun Bush Track ca 3 km en/of Talbot forest walk.

Enkele korte wandelingen in de plaats (ca 2 km) maar erg mooie wandeling door bossen met veel Mataī met naaldbladeren en ‘gehamerde’ schors en de Tōtara werd door Māori gebruikt om kano’s te bouwen. Van een grote boom kon een waka taua (oorlogskano) worden gemaakt die 100 krijgers kon bevatten. Ook natuurlijk vele zilveren varen of Ponga is een nationaal symbool en is genoemd naar de zilveren onderkant van de bladeren en de Mamaku is de hoogste boomvarenKoeien farm

Mogelijk zullen we ook een hun boerderij met hun veestapel kunnen bezoeken en zien hoe 900 koeien gemolken worden.

Misschien is er ook tijd om met de plaatselijke wandelvereniging in de avond contact te hebben en zien wat voor activiteiten zij doen tijdens hun hiking trips.  Mogelijk wel met weer met een gezellig BBQ.

Woensdag 10 maart 2021Castle Hill

Arthur Pass – Punakaiki – Pancake Rocks – Pororari Loop 11 km

Vandaag maken we een korte wandeling bij de rotsengroep de Castle Hill waar we tussendoor wandelen.  Een ruig gezicht waar vaak klimers met bloten handen tegen aanklimmen. en gaan we naar de Arthurpass, waar we nog een wandeling maken naar de waterval en over de Arthur Pass walkway.Indiaan foto A. Haasnoot

Hierrna rijden door naar Punakaiki bezoeken de Pancake rocks en blowhole bij Punakaiki en mocht men nog zin hebben maken daar nog een wandeling over de Pororari loop van 11 kilometer. Pancake-Punakaiki-nieuw zeelandDe volgorde laten we bepalen aan het getijde, want voor de blowhole is het belangrijk, dat het hoogtij is. We zullen overnachten in een motel of huis bij Punakaiki.

Donderdag 11 maart 2021
Lewis Pass – wandelingwaterval-arthurpass-nieuw-zeeland

De weg naar Hanmer Springs is prachtig!  We passeren talloze brugjes, grote rivieren, bos, parken, watervallen, etc.
Maken op de Lewis Pass een anderhalf uur durende wandeling.  Waar we al snel  door het beukenbos wandelen en klimmen over een openvlakte met graspollen. Schitterend uitzicht op de omliggende bergen en verschillende pittoreske bergmeren. Overnachting in 2 kamerappartementen Clear Ridge vlakbij de Hanmer Springs

Vrijdag 12 maart 2021

Kaikoura – wandeling Kaikoura Walkway – Schaapscheren

schaapscherenWe  gaan verder naar Kaikoura via de Lewis Pass.  Kaikoura is HET centrum voor het spotten van Dolfijnen, Walvissen en Albatrossen.

Kaikoura-zeerobbenDaar maken een wandeling over de Kaikoura Walkway ca 11 km en bekijken een demonstratie van het schaapsscheren , tijdens deze wandeling, zullen we veel zeerobben (afhankelijk van het tij)  kunnen zien soms op de veilige afstand van 10 meter. Overal kan je hier ‘crayfish’ eten. Crayfish is een kleinere soort kreeft.

Overnachting in Kaikoura met zwembad en hotpools.

Zaterdag 13 maart 2021

Kijken of zwemmen dolfijnen of “whale-watching”

Dolfijnen fot Arie HaasnootKaikoura is bekend om zijn unieke “whale-watching” (walvissen bekijken). Kaikoura is de bekendste plaats in de wereld waar je elke dag volop de gelegenheid hebt om tussen de dolfijnen te zwemmen (prijs NZ$ 160,-). Dit heeft echter alleen zin voor wie bedreven is in het snorkelen, Duizenden dolfijnen zwemmen in dit gedeelte van de oceaan.

Dolfijnen KaikouraOveral zie je duikelaars en dolfijnen met de boot meezwemmen. Vóór  1 maart doorgeven in Nieuw-Zeeland

Je dient daar voor vroegtijdig 2 maanden ervoor te reserveren, ook voor het ‘kijkersarrangement prijs NZ$ 80,-’, deelname voor eigen rekening. Wel vroeg op tijdstip 05.30 uur.

De mogelijkheid om Walvissen te zien is er 07.15  uur (prijs NZ$ 145,-)
Vóór  1 februari doorgeven in Nieuw-Zeeland.

Na terugkomst rijden we naar het Abel Tasman park. Onderweg genieten we de woeste kust en bekijken nog een zeeleeuwen (seals) kolonië met vele jonge dieren.
Die je overal ziet spelen. Overnachting in omgeving Marahau, mogelijk aan de kust.

Zondag 14 maart 2021

Wandeling Abel Tasman Track

wandeling Abel Tasman parkwatertaxi Abel Tasman ParkWandeling over de Abel Tasman National Park track van ca. 14 kilometer van Torrent Bay naar Marahau. Hiervoor gaan we eerste naar ons beginpunt van de wandeling met een watertaxi.

Een erg mooie wandeling door de bossen en langs de kust  met schitterende uitzichten.

We zijn deze dag geheel zelfvoorzienende, dus een dagrugzakje met drinken en wat te eten mee.

Ferry lougneMaandag 15 maart 2021

Ferry oversteek naar het Noorder-eiland van Picton naar Wellington

In de ochtend vanaf Picton naar Wellington met de ferry over naar het noordereiland.  Een prachtige tocht  vooral na vertrek, wanneer we  door de schitterende fjorden gaan
De oversteek over de straat van Cook kan wat woelig zijn. Soms zien we dolfijnen.
We zullen gebruikmaken tijdens de overtocht van de luxe lougne, zodat je rustig kan zitten, inyernet en genieten van een keur van drankjes en hapjes.

Nieuw-Zeeland Noordereiland

Zaterdag 13 maart 2021

Vlucht Amsterdam – Wellington

(Brussel of Hamburg is mogelijk toeslag?)

Vertrek uit Amsterdam in de avond voor de vlucht naar via Dubai naar Sydney

Zondag 14 maart 2021

Vliegen na een tussenstop in Dubai naar Sydney aankomst.  Waarna doorgevlogen wordt naar Wellington

Nieuw-Zeeland Noordereiland

cable car WellingtonKanon WellingtonMaandag 15 Maart 2021

Wellington  Cable Car

Aankomst in de middag van de deelnemers Noordereiland Nieuw-Zeeland voor hun wandelvakantie.
Na aankomst gaan we met de Cable Car naar boven en wandelen door de Botanisch tuinen weer naar beneden via een oude begraafplaats.
Zullen daarna een gezamelijke welkomstmaaltijd gebruiken

Dinsdag 16 maart 2021

Rondwandeling Wellington – Te Papa Tongarewa museum 

Met de mogelijkheid de Heilig Hart Kathedraal te bezoeken en een rondleiding te maken door de Beehive (Parliament) . We komen ook langs het grootste houten gebouw van Nieuw-Zeeland. grootste houten huis Nieuw-Zeeland

Wandelen over de Waterfront, de mooie haven, naar het Te Papa Tongarewa museum

Het Te Papa Tongarewa museum is een geweldig museum waar je ogen en tijd te kort komt.

Maar ook b.v. het Wellinton Museum ziet men een maritieme blik en de aankomst van de Maori en de pioniers op Nieuw-Zeeland.

Tongoria crossing foto A.HaasnootWoensdag 17 maart 2021

Tongariro National Park – Taranaki Falls

In de ochtend  rijden we naar de Plateau Lodge in het World Heritage Tongariro National Park.

Onderweg maken we een fotostop bij Foxton voor echte Nederlandse molen, waar allerlei Nederlandse lekkernijen verkrijgbaar zijn. Verder bekijken we even het Nederlandse gedeelte van het museum aldaar.

Aankomst in de accommodatie National Park.  Maken daar een mooie wandeling vanuit Whakapapa Village en maken vanuit dit centrum een prachtige wandeling, waar ze een goede indruk krijgen van dit gebied. De Taranaki Falls, een rondwandeling van twee uur vanuit Whakapapa Village brengt ons langs een 20m hoge waterval.

Tongariro crossingTongorio crossing foto A.HaasnootDonderdag 18 maart 2021

Tongariro Alpine Crossing 

De Tongariro Alpine Crossing wordt dagelijks door honderden wandelaars gelopen en staat bekend als een van de mooiste dagwandelingen ter wereld.

U dient normaal toch regelmatig een 25 kilometer te wandelen. Wie dat kan, krijgt de kans maar bedenk u het is geen lichte wandeling!!!

De overigen brengen een bezoek aan Whakapapa Village maken daar enkele korte wandeling . Bij goed weer zou met de kabelbaan naar boven kunnen en daar een korte wandeling kunnen maken en/of genieten van het mooie uitzicht.

Vrijdag 19 maart 2021

Huka-falls – Waimangu-Valley

We hebben vandaag een indrukwekkend programma, dus vertrekken we om 07.30.
Rijden langs de bungeejumping van Taupo, waar je eventueel de mogelijkheid te springen.

Hotwater pools spa TaupoVervolgens maken er een wandeling langs de rivier naar the Huka-falls (Huka-Lodge was het verblijf van Maxima en Alexander tijdens hun huwelijksreis). Onderweg zie je hoe mensen in deze natuurlijke spa van het warme water genieten.

Hierna bezoeken we de , een unieke thermische gebied Waimangu-Valley.

Waar we prachtige gekleurde meren en stomende en pruttelende riviertjes aantreffen.

Een lust voor het oog.

Melden ons voor de wanOpening Rotoruadeltocht en hebben een ontvangst op gemeentehuis. Maken met een kleine rondgang door de binnenstad van Rotorua met de landenvlaggen samen met de organisatie.

Zaterdag 19 + zondag 20 maart 2022Logo Int Two days walk rotorua

Tweedaagse Rotorua – Tamaki Village

Tijdens de wandelingen van de beide dagen laat men ons eigenlijk alles zien wat er in Rotorua aan bezienswaardigheden te zien is.

Redwood RotoruaZaterdag: wandeling door de redwoods

 • 42km Whakarewarewa Forest Walk start om 8 uur
 • 21km Whakarewarewa Forest Walk begint om 9.00 uur
 • 10km Whakarewarewa Forest Walk start om 10.00 uurRotorua geothermal areasZondag: wandeling langs Rotorua geothermal areas
 • 30km Challenge Town Walk begint om 8 uur
 • 21km Stadswandeling begint om 9.00 uur
 • 10km Fun Walk start om 10.00 uur

Rotorua geothermal areasZaterdag door in het Whakarewarewa Forest -Redwood, een aangeplant bos uit begin 1900 met cederbossen en regenwoud. Leuke stroompjes, die zich door het bos worstelen. Met een contrast van boomsoorten uit majestueuze sequoia’s, een aantal exotische bosbouw aanplant bevat. De sequoia’s zijn geweldig, omdat ze een beroep doen op elk niveau en het vermogen – en hebben ook vele mooie uitkijkpunten waren wandelaars kunnen kijken over Rotorua en bekijk de prachtige meren

De tweede dag voert je door de stad en langs de talloze geothermische gebieden de oevers van het meer en vele beken.

Afstanden mag je ter plaatse nog wijzigen

Mitai Maori VillageTamaki Village’s Avonds kan er een bezoek gebracht worden aan de Mitai Maori Village  (NZ$ 110,-niet-inbegrepen).
Dit bezoek is zeker aan te bevelen. Hier kan men zien hoe men vroeger leefden en genieten we van een dinerbuffet.
Tijdens dit bezoek zie we de oorlogkano binnenvaren, kleurrijke natuurlijke bronnen. Veel uitleg

Zondag 10km, 21km en 30km. wandelingen, voornamelijk door parken en langs het meer verder langs en tussen de diverse vulkanische activiteiten.

Na de wandeltochten rijden we naar Matamata voor een overnachting daar.

Hobbition

Maandag 21 maart 2022

Waihou Walkway – Matamata – Optie : HOBBITON film locatie van de HobbitsTe Waihou Walkway en Blue SpringTe Waihou Walkway en Blue Spring

 

We rijden naar de Te Waihou Walkway en Blue Spring, deze bevinden zich in South Waikato nabij Putaruru. De wandeling naar de bronnen volgt een pad langs de Waihou-rivier, door wetlands, over glooiend, pastoraal landschap en biedt uitzicht op kleine watervallen, inheemse wildernis en de beroemde Blue Spring met een glimp van forel langs de weg.

Optie Hobbition (niet inbegrepen)

A) Alleen bezoek Hobbiton filmset ca € 53,00  duur ca 2 uur  B)  Lunchbuffet en bezoek Hobbiton filmset ca € 75,00  duur ca 3 uur

Daarna rijden we door naar Auckland

Dinsdag 22 maart 2022

Auckland Wandelpad “Coast to Coast”

Na het ontbijt rijden we naar Onehanga en wandelen we relaxt (15 km) over een gemarkeerd lange afstandspad “Coast to Coast” door de parken van Auckland van de westkust (Tasmanzee) naar de oostkust (Aucklandbaai van de Pacific Oceaan); een toppertje!
Tijdens deze wandeling komen we door prachtige parken en eindigen in het centrum van Auckland.

Waar men eventueel nog bij mooi weer de Skytower kan bezoeken.  We zullen een gezellig Belgisch café aandoen.

Woensdag 23 maart 2022

Auckland – Ochtend vrije besteding – vlucht Sydney

Optie: bezoek de historische Victoria Markt in de ochtend.

In de middag vlucht naar Sydney van waar we met een (personen)bus in ca. 3 uren  naar Canberra  zullen rijden.
Nadat we onze kamers betrokkenm hebben zouden we nog even een bezoek aan het centrum kunnen maken.

Donderdag 24 maart 2022

Australian War MemorialCanberra  ochtend vrije besteding – Middag bezoek aan National War Monument – Museum

Lastpost

Aankomst van de groep uit Nederland in de ochtend voor alleen Australië.  Men kan  de tijd gebruiken om even het cetrum te bekijken. Maar ik raad aan om het nationaal War Monument museum te bekijken, dat is ernorm groot met vele exposties en filmmateriaal van actie waar Australië is in gezet.

Erg indrukwekkend.

Shirt Canberra Australië Oude organisatie

Vrijdag 25 maart 2022

Aussie Peace WalkCanberra openingsceremonie – Aussie Peace Walk – Rotary’s Australian Walking Festival

Daar het een nieuwe organisatie is en ik nog niet weet wat het program ma van deze tocht er uit zou zien kan ik hier nog weinig overzeggen.
Alleen dat het de 30e maal wordt en dat de Rotaryclub die het organiseert 100 jaar bestaat en er iets bijzonders van wilt maken.
Alleen al voor dat mooie jubileum shirt zou je er heen gaan 🙂

Ontdek de nationale hoofdstad van Australië

Er is geen betere manier om een stad te verkennen dan te voet met de lokale bevolking en internationale wandelaars.
Het Canberra Walking Festival viert het 100ste jaar van Rotary in Australië en wordt omgedoopt tot Rotary’s Australian Walking Festival.

Dus onderstaande is onder voorbehoud.

Om 11:00-14:00 uur een begeleide wandeling met Parliament House en Telopea Park voordat je terugkeert naar de Albert Hall voor de officiële start van het Canberra Walking Festival.
Tussen 14.00 en 15 uur halen we de startkaarten af. Om 15 uur Welcome Walk gevolgd door receptie om onze interstate en internationale bezoekers te verwelkomen .

Aussie walk

Zaterdag 26 en zondag 27 maart 2022

30e Tweedaagse Canberra- IML-IVV Aussie Peace Walk – Rotary’s Australian Walking Festival

Tijdens de twee wandeldagen zal de organisatie ons langs alle bezienswaardigheden van de nieuw aangelegde hoofdstad van Australië Canberra leiden.
Zaterdag is er ook een 42 km naast de 30 – 20 km van deze tweedaagse.

Terwijl zondag een veranderlijk parcours is maar door een aantal natuurgebieden.
Zondag de uitreiking van de IML/PPML Award (sluitingsceremonie om 15:00 uur)

Maandag 29 maart 2021

Terugvlucht  Nederland of verlenging Australië 

’s Middags de terugvlucht naar Nederland.

Programma voor verlenging Australie  wordt uitgewerkt.

Dinsdag 30 maart 2021

IML-walkPrijzen Nieuw-Zeeland en Australie (Helaas is het nog niet te overzien wat het “nieuwe” normaal gaat betekenen voor de vliegtickets)

Data 1 pers kamer***
Vertrek op 1 maart 2021  Dag extra Wanaka  €    75,-
2 t/m 15 maart 2021  Verlenging Nieuw Zeeland zuidereiland  €   500,- ***  €  1625,-*
2 t/m 24 maart 2021  Nieuw-Zeeland zuider- en nooreiland  € 1250,- ***  €  3100,-*
24 t/m 29 maart  2021  Australië   IML  €   300,- ***  €    675,-*
2 t/m 30 maart 2021  Nieuw Zeeland Noord en Australië   IML  €  3850,- **
2 t/m 30 maart 2021  Nieuw Zeeland Zuid en Noord en Australië   IML  € 1550,- ***  €  5475,-**
29 t/m april 2021  Verlenging Australië

*Afhankelijk van het aantal deelnemers en excl vliegtickets (elke deelnemer meer dan 5 personen -/- € 100,- i.v.m. deling kosten bus)
* Indien vroegtijdig ingeschreven kan ik nog een goedkopere bus huren -/- € 400,-  (noorder- en zuidereiland samen)

** Prijzen incl. basis vliegtickets 15 augustus 2019 (Mochten er extra toeslagen worden berekenen of de prijzen omhoog gaan zal dat door berekend worden)
*** Deze toeslag geldt alleen als men om een één persoonskamer vraagt. Let er wel op dat in motels je geen eigen toilet/douche hebt, maar per appartement deze deelt.

De overnachtingen in B&B. Lodges en motel/hotels is op basis van 2  persoonskamer met ontbijt en lunch onderweg verzorgen wij zelf.
Soms zijn er ook bedden in de woonkamer bij apartementen.

 Inbegrepen

 • Vliegticket  Nederland – Wellington – Christchurch , Auckland- Sydney – Sydney-Amsterdam (afhankelijjk reistraject)
 • Transfers en bagagetransport tijdens de wandelreis in een personenbusje, toeslagen en verzekering, brandstof
 • Overnachting in motels, hotels en appartementen op 2  persoonskamers incl. ontbijt en lunchpakket (zelf maken)
 • Begeleiding van Nederlandse reisleiding
 • inschrijfgelden IML-tochten
 • Aanvraag van visum Australië, voor Nieuw-Zeeland is geen visum nodig voor onze periode.
 • donatie Asia Care Foundation

 Zuidereiland 

 • Welkomst diner
 • Toegang National Kiwi centrum
 • Watertaxi Albel Tasmanpark
 • Gezamelijke BBQ
 • Ferry Picton – Wellington

Noordereiland

 • Kabeltrein en Museum Wellington
 • Wandeling Tongariro Crossing of Taranaki Falls
 • Specialiteiten Pie in het plaatsje Bull
 • Toegang wonder Waimangu-Valley.
 • Onderwater museum Kelly Tarlton met Pinguins

Australië

 • Inschrijving Aussie Peace Walk – Rotary’s Australian Walking Festival

Niet inbegrepen

 • privé uitgave
 • verzekeringen
 • consumpties
 • Visumkosten en toeristenbelasting (aanvraag kan door mij verzorgd worden in 2020 € 45,-)
 • diners behalve die vermeld staan
 • Excursie zoals b.v. Milford Cruise/Vlucht, Hobbitland, Tamaki Village, Dolfijnen of walvis spotten

De warme maaltijd is voor eigen rekening behalve als dit anders is vermeld.

Daar we gebruikmaken van units met zitkamer en keuken, waar we zelf de maaltijden kunnen verzorgen.
Hierdoor zal een 3-gangenmaaltijd niet duurder zijn dan maximaal € 10,- per keer gemiddeld.

Inschrijven

De prijs in inclusief vervoer, ontbijt en lunch overnachtingen op 2 persoonskamers, begeleiding, inschrijfgeld IML-tochten,

Mocht je tussenstop in Dubai of Bangkok of verlenging in Australië willen maken is dat vaakl mogelijk zonder extra vliegkostenm mits direct aangevraagd.
Natuurlijk komen daar wel de hotel en  en verblijfkskosten, die zijn voor je eigen rekening.

Aanmelden dient men door het invullen van het aanmeldformulier en een bedrag van minimaal € 2500,- over te maken op Bankrekening  NL79 INGB0003732710 t.a.v. M.H.Tromp te Weert met vermelding Nieuw Zeeland/Australië

 

Meld je aan

“A Smile is the Same in Every Language”  “Leef nu morgen kan het misschien niet meer”

 

 

Content retrieved from: https://www.tt-wandelreizen.nl/2022/nieuw-zeeland/.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.