Wandelreizen vanaf 2022

Trans seberie express

Kon ik maar  in de toekomst kijken, maar  helaas heb ook ik geen Glazen Bol tot beschikking.

ijsland
ijsland
Australie-2017-1274
previous arrow
next arrow
Slide 1
toemomst

Kon ik maar  in de toekomst kijken, maar  helaas heb ik geen Glazen Bol.

Wat zijn we in 2020 plotseling in andere wereld gekomen van niet meer samen wandelen, geen normale reizen zijn mogelijk. 

Vele grenzen werden gesloten of/en verplichte bewaakte dure quarantaine hotels. Geen normale commerciële vluchten alleen speciale vluchten, die veel hoger zijn in prijs.

Nu weet ik dat in Europa langzaam het begint te versoepelen, maar we zijn nog steeds niet in zicht van echte oude normaal voor het reizen en wandelen.  Landen als o.a. Litouwen behoren tot risicogebieden en Nieuw-Zeeland en Australië houden hun grenzen gesloten tot half 2022.

Heb dan ook besloten om in 2021 zeker niet op te starten met de wandelreizen, want er zijn te veel vraagtekens en risicos. Moet men gevaccineerd zijn en welke bewijzen zijn nodig.

Zelf ben tijdens de Covid-19 gestrand in het mooie Nieuw-Zeeland  en heb daar redelijk normaal kunnen leven en volop kunnen wandelen met nieuwe wandelvrienden.

Echter het had ook zijn prijskaartje, deze maanden kostte me een ca € 1000 extra per maand, daarbij kwamen ook nog de quarantaine kosten in het hotel/kamer de eerste twee maanden.

Gestrand ver van mijn vriendin, kinderen en huis.  Na 15 maanden eindelijk terug maar met hoge kosten voor vluchten, testen en verplichte quarantaine.  Het in en uitreizen normaal zit er voorlopig niet in. Financiële steun heb ik niet uiteindelijk ben ik maar een gewone wandelaars die met wandelvrienden wandelingen maakt over de wereld. Waarbij ik zelf ook een groot deel van de kosten betaald. Het was dus een rampjaar, hotel en vluchten, die niet terug betaald werden of een voucher gaven. Geld wat in het betalingsverkeer totaal kwijt is geraakt omdat men het na een niet meer bestaande creditcard maatschappij heeft teruggeboekt.
 Dus het is nu wonden likken en weer langzaam hopen te herstellen.

Daar ik gewoon een wandelaar ben, die met mijn wandelvrienden reizen organiseerde kan ik op geen enkele instantie terugvallen voor steun. Het is voor mij een enorme schadepost en moet kijken hoe ik dit kan oplossen. 

Vraag om iedereen zijn/haar vertrouwen en ik zal alles doen wat binnen mijn mogelijkheden behoort om jullie vertrouwen niet te beschamen. Alleen met dat vertrouwen en geduld kunnen we naar een goede eind komen.

TT-WANDELREIZEN vanaf 2022

Ik wilde starten als het mogelijk is met Nieuw-Zeeland en/of Australië. Helaas is nu al bekend dat ervoor Nieuw-Zeeland ieder geval niet voor 30 april de grenzen opgaan. En zal men ook nog eerst 7 dagen in quarantaine moeten. Dus denk ik niet dat het in 2022 in zit. Ook zouden er natuurlijk voldoende deelnemers moeten zijn om het betaalbaar te houden.
Hou er rekening mee, dat deze landen waarschijnlijk alleen openstaan voor gevaccineerde toeristen. We moet er natuurlijk kunnen komen zonder eerst in quarantaine te moeten.

Het was de bedoeling in april/mei met een Info – reünie dag vanuit Bussum-zuid. Waarschijnlijk twee dagen een in het weekend 23 april 2022 en de ander op woensdag 27 april 2022 (Koningsdag) Echter ben bang dat dat ook te vroeg zal zijn en deze naar september zal verplaatst worden. Maar dat kijk ik nog even aan.

Als eerste wandelreis wil ik beginnen met Blankenberge, Kent en Wellingborough was ook de eerste reis, die we met de Covid uitbraak moesten uit te stellen.

In augustus/september 2022 wil ik een reis organiseren naar Nieuw-Zeeland. Geen IML maar wil jullie laten genieten van de mooie plekjes, die ik tijdens mijn lockdown heb leren kennen.

Dan verder Rusland Vladivostok, Korea, Japan, Taiwan en Indonesië in 2022. Om in 2022 weer terug  te keren in Nieuw-Zeeland en Australië voor de IML wandelingen daar

Rusland – Vladivostok 5e ASIAPIAD en IML-IVV SUPERCUP

Rusland – Vladivostok 5e ASIAPIAD en IML-IVV SUPERCUP


WEGENS HET CORONA VIRUS UITGESTELD TOT 2021

De nieuwe datum is geworden 23-24 oktober 2021 in overleg met andere organisaties en is mogelijk goede t ecombineren met de IML-IVV Olympiade en IML tochten in Zuid-Korea.

Er zullen verschillende wandelingen op het programma staan waaronder ook een IVV wandeling.

Door de verplaatsing na deze datum in 2021 en nieuw mogelijkheden zal een nieuwe uitwerking van dit programma gemaakt moeten worden.
Hierdoor zal er waarschijnlijk niet over Moskou maar over Seoul Zuid-Korea gevlogen worden.
Daardoor zal het mogelijk zijn van de speciale visum mogelijheid mogelijk gebruik gemaakt te worden.
Ook een combinatie met Korea is dan mogelijk.

Beste buitenlandse wandelaars.

In verband met de verplaasting van 5 Asiapiad naar 2021 oktober. Waren er vragen, is het niet koud op dit moment in Rusland?
Ik kan verkondigen dat het in oktober een van de beste tijden is om Vladivostok te bezoeken.
Het is niet meer warm, maar het is nog warm.  Veel mensen zwemmen in de zee.
Het bos wordt fantastisch mooi. Goud. Je zult onze rand in al zijn glorie kunnen zien.
Kom vroeg. Wij laten je onze favoriete plekken zien!

Vladivostok wandelen
VISUM

De Russische regering heeft een wetsvoorstel ingediend bij het Staatscomité om een universele eenmalig visum in te voeren om Rusland in te voeren.

Zo ‘ n visum zal volgens het wetsvoorstel worden geregistreerd voor een periode van maximaal 60 dagen, en het zal maximaal 16 dagen in de Russische Federatie mogen zijn. Een concrete lijst van de staten die zullen aanraken zal door de regering worden vastgesteld.

Nieuw visum wordt voorgesteld om vanaf 1 januari 2021 te introduceren.

We hopen dat deze wet veel mensen naar Rusland zal laten komen en Vladivostok in oktober 2021 bezoeken.!

Vladivostok 5e ASIAPIAD en IML-IVV SUPERCUP

IML IVV SupercupDatum :  16 t/m 27 oktober 2021

Verlenging Moskou 

Datum: 24 t/m 26 juni 2020
Een verlenging mogelijk met een bezoek aan Moskou met overnachting.

Trans Siberie Express van Vladivostok naar Moskou

Datum: 4 t/m 16 oktober 2021 (afhankelijk van het schema van de treinen)

(Trans Siberië Express incl. stop Jekaterinburg​ en Irkutsk en het Baikalmeer   )
ca. € 1299,-

Dit gedeelte wordt in samenwerking met een specialist op gebied van deze reizen Tiaga Tours gemaakt. Er is een mogelijkheid om in een 4 persoons coupe of 2 persoonscoupe  (toeslag) te reizen.

Programma

Voor Vladivostok zal het programma gemaakt worden samen met de wandel Liga Ginseng , dit kan pas als de grote evenementen vast zijn gelegd.  Maar zeker zal de Internationale IVV-2 daagse van Vladivostok opgenomen zijn.

Certificate bij de IMM IVV Supercup wandelevenementen

 

 

 

 

 

Omschrijving

Vladivostok

Tijdens deze periode zullen we deelnemen aan de Internationale IVV 2-daagse van Vladvostok van de wandelliga Ginseng, , wandelingen maken in het natuurgebied Tigerland, boottocht en wandelingen op eilanden en schiereiland en veel meer.

Reisprogramma

 •          TABBLAD         Moskou – Vladivostok Rusland

  vladivostok brug

  vladivostok avond

  Programma van Vladivostok wordt gemaakt door IVV en IML-wandelvrienden van deze vereniging aldaar.
  Dit gedeelte van de reis zal nog ingevuld verder worden.

  We hebben er in 2017 en 2018 een geweldige week gehad met leuke en mooie tochten en een overweldige vriendschap.

  Ze hebben er veel zin in ons veel van Vladivostok en zijn omgeving te laten zien.

   

  KREMLIN IN IZMAILOVOOPTIE BEZOEK MOSKOU

  Woensdagnacht 24 juni 2020

  Vlucht Amsterdam – Moskou

  In de naochtend vliegen we naar Moskou waar rond 16.00 uur zullen landen. Na de immigratie zullen we met een hotel shutlebus naar ons hotel nabij het Kremlin van Izmailovo. Niet te verwarren met het Kremlin. Hier overnachten twee nachten op basis overnachting met ontbijt.

  Vanuit het hotel moeten we er een mooi zicht op hebben. We zitten op 15 minuten met de metro van het Kremlin en de city van Moskou.

  Donderdag 25 juni 2020

  Moskou -Rondleiding Rode Plein – Optie Restaurant Yar

  Maken een ongeveer 4 uur durende rondleiding met een Nederlandse gids (indien beschikbaar). Deze sightseeing bus tour langs de beroemdste bezienswaardigheden van Moskou (Kremlin, Poklonnaya Gora, Moscow City, Vorobyovy Gory, Kathedraal van Christus de Verlosser, Bolshoi Theater) 

  Optie: In de avond het restaurant Yar – een zeer interessante plek voor buitenlanders met showprogramma. op dit moment weet ik nog niet wat hiervan de kosten zijn.

  Een reactie van een bezoeker.

  “Een reis terug in de tijd

  Het was geweldig om te zitten in dergelijke patserige omgeving en stel je voor hoe het was in de dagen van de Tsaar en vervolgens Sovjet-periode.”

  Vrijdag 26 juni 2020 

  Moskou – Kremlin van Izmailovo

  We bezoeken dit complex en hebben vrijetijd om hier door heen te dwalen.  Rond 14.00 uur zullen we onze bagage oppikken in het hotel om naar het vliegveld te rijden voor onze vlucht naar Vladivostok.

  Voorlopig Programma opzet

  Zaterdag 16 oktober 2021

  Vlucht naar Vladivostok

  We vliegen waarschijnlijk via Seoul naar Vladivostok. Hierdoor hebben geen visum nodig voor Vladivostok

  Zondag 17 oktober 2021

  Vladivostok

  Aankomst vroeg in de morgen in Vladivostok, waarna we naar ons hotel gaan. Accommodatie In het Equator Hotel in Vladivostok.

  We laten ons leiden in de aankomende periode door onze Russische vrienden van de Ginseng Walking Leguae uit Vladivostok.
  In de avond hebben we gezamelijk een maaltijd samen met enkele van onze Russische wandelvrienden

  vladivostok onderzeebootMaandag 18 oktober 2021

  Stadswandeling door Vladivostok – Boottocht ” Bridges of Vladivostok”,

  Maken onderleiding van onze vrienden een wandeling door deze stad theater.
  De stad Vladivostok omvat het grondgebied van het schiereiland Mier-Amoer , Zand schiereiland, ongeveer 50 eilanden in de Peter de Grote baai (waaronder slechts 6 hebben een oppervlakte van meer dan een vierkante kilometer: Rusland, Popova, Reynard, Rikord, Shkot en Helena).

  Russische balletWe bezoeken een avondvoorstelling van het Russische ballet of Opera

  Dinsdag 19 oktober 2021

  Tour naar het eiland Russisch Tobizina schiereilandvladivostok kust

  Maken een wandeling over het schiereiland Tobizina van het Russkiy eiland.
  Tijdens een pauze kunnen we zwemmen in de zee en met een een strandlunch.
  Aanbevolen raad ik een paar waterschoentjes aan.

  Woensdag 20 oktober 2021

  Vertrek naar de Hasan district wandeling op het schiereiland Jankowski.

  Jankowski schiereiland is gelegen in het westelijke deel van de Golf van Peter de grote.  Het scheidt de baai van Slavische uit de ondiepe lagune Lebyazhaya en de baai van Narva. De naam van vandaag het schiereiland is ter ere van een grote lokale grondbezitter en onderzoeker van de late 18e eeuw Mikhail Jankowski.  In het noordwesten, wordt het schiereiland verbonden met het vasteland door een lage drassige landengte. In het oostelijk deel van het schiereiland is de baai  Huck, in het zuidoosten-een kudde baai, in het zuidwesten-de baai van Minonosok. schiereiland Jankowski.Het uiterste noordelijke punt van het schiereiland-Kaap Brinera, de Oost-Kaap Kupriyanov.

  Ten zuiden van het schiereiland bevinden zich de eilanden Gerasimov en Sidorov, en naar het Oosten-het eiland konijn. het hoogste punt van het schiereiland ligt op een hoogte van 248 m. het reliëf van het schiereiland is vooral bergachtig. De kusten zijn overwegend steil, rotsachtig; In het Noord-Westen-vlakte en gedeeltelijk overspoeld.  Op het schiereiland Jankowski wordt vertegenwoordigd door bossen en grote ruimtes, overwoekerd gras. schiereiland Jankowski.Van Planten Primorje Hier groeien ginseng, Amoer fluweel, Aralia, enz. In de buurt van het schiereiland is er een reserve “ceder helm”, waar van zeldzame Animal Primorje Er zijn tijger, luipaard en anderen. Schilderachtige De kust met talrijke, geschikt voor het baden, baaien, is een ideale plaats van het maken van wandelingen.

  Donderdag 21 oktober 2021

  Hasan district – Wandeling op het schiereiland Gamovo

  Poluostrov Gamova is gelegen in het zuidelijke deel van Peter de grote baai. Het schiereiland Gamova begint met het dorp Vityaz. Het uiterste zuidelijke punt van het schiereiland Gamova-de zelfde-naam Kaap Gamova, waar de vuurtoren die in het register van bakens van Rusland onder nummer 1 personeel wordt gevestigd.

  De verlichting van het schiereiland is bergachtig, een heuvel vervangt de andere, en de heuvels oversteken van de valleien en beken. Hoogste top Gamova schiereiland -Mount Foggy, hoogte 506 meter, is goed zichtbaar bij de ingang van het dorp Vityaz met de pas van de ridder. De kust van het schiereiland heeft zowel zacht als rotsachtig. In de kustwateren zijn de eilanden van Taranceva, Aleksejev, Astafyeva, ontmoet rotsen, onderwater en oppervlakte.

  Residentiële nederzettingen van het schiereiland Gamova- Het dorp Vityaz en de vuurtoren Gamow. Het oostelijk watergebied van het schiereiland samen met de 500 meter buffer kustzone zijn onderdeel van het Verre Oosten State Marine Reserve.

  Het schiereiland Gamova fascineert iedereen die ooit dit land heeft bezocht. Water van verbazingwekkende schoonheid, bizarre rotsen, zeldzame vogels en planten zijn hier te vinden bij elke stap. In het voorjaar bloeit hij op het schiereiland.

  GamovoDe zee van Japan voor de kust van het schiereiland in de zomer wordt verwarmd tot + 23 graden, het water is hier zeer schoon, de onderwaterwereld is rijk. In een baai Alekseeeva een plaats van permanente bewoning van zeehonden-Larga. De omgeving van de Vityaz baai is rijk aan rasp en Kempten, garnalen en Sint-jakobsschelpen, aktinijami en mosselen. In deze wateren, is het heel gebruikelijk om te voldoen aan een haai, net voor de kust van het schiereiland was de eerste haai aanval op een man in Primorje in de zomer van 2011.

  In de baai van Vityaz, in de buurt van de eilanden Taranceva, zijn er habitats van Octopus doflejna. Het is een gigantische Pacifische Octopus, het gewicht is meestal 20-25 kilogram, maar er zijn ook 50 kilogram specimens. Octopus is een van de attracties van dit deel van Peter de grote baai.

  Het is in het zuiden van Primorje levende vogels en dieren en groeien planten, opgenomen in het Rode boek. Het is Amoer tijger en dragen Himalaya, Gevlekte herten en reeën, wasbeerhond en Oessoeri kat, zeldzame vogelsoorten-Mandarijn, uil Iglonogaja, Daur en Japanse kranen. Zeldzame soorten vlinders zoals pyri Artemis en Hvostonosec Spring zijn hier te vinden. Linden en eiken, berken en Aralia groeien in het bos in de buurt van de dennenboom; Lelies en irissen, Valeriaan en kamille en andere taiga, evenals subtropische planten bloeien.

  De rotsen hebben een mooie vorm en als hangen. Het landschap is uniek, ziet er ongelooflijk majestueus en brengt een aantal gedachten. Bovendien, één meer eiland grenst aan de baai. De lokale bevolking noemde het het eiland wegkwijnen hart. ” Een dergelijke romantische naam die hij ontvangen als gevolg van de aanwezigheid van een natuurlijk fenomeen-in een rots bad is een steen, die in de stormachtige weer begint te bewegen, botsen met andere stenen, waarom het geluid is geboren, vergelijkbaar met het kloppen van het hart. Er is een legende dat als de plaats om een wens te maken, zal het zeker een realiteit geworden.

  Dit is een van de meest favoriete vakantiebestemmingen.

  Bezoek aan het nationale park van het Luipaard land.

  LuipaardNationaal Park van het land van luipaarden, gevestigd in Primorski kraj op 5 april, 2012 met het belangrijkste doel-om de bevolking van de zeldzaamste grote kat in de wereld te bewaren en te herstellen-de Luipaard van het Verre Oosten, het waarvan aantal in Rusland nu slechts ongeveer 70 individuen is. Tot op heden, meer dan de helft van hen wonen op het “land van de Luipaard.” Daarnaast is er ook nog een andere kat, hoewel in de rode boek-Amoer tijger.

  Vrijdag 22 oktober 2021

  Aquarium – Openingswandeling en Welkomstparty

  en in de avonds bezoeken het  Aquarium.

  zeemuseum vladivostokWetenschappelijk en educatief complex “Primorski Oceanarium” . De totale oppervlakte van de binnenruimte is groter dan 37 000 m²: bijna vijf voetbalvelden zijn verborgen in een gebouw dat lijkt op een open witte schelp. Het Oceanarium van de zee is het op twee na grootste oceanarium ter wereld. In de linkervleugel van het Oceanarium bevindt zich een hoofdtank met een onderwater tunnel van 70 meter. In de rechtervleugel is er een dolfinarium met een zwembad-Arena en tribunes, die geschikt voor 800 toeschouwers. Met vind hier fauna van de kust en van alle oceanen en klimaatstreken van de aarde.

  Zaterdag 23 oktober 2021

  1e dag International 2 Daagse League of walking “Ginseng” Primorsky 5e  ASIAPIAD en IML-IVV SUPERCUP

  Marathon vladivostokNa zijn eigen racetraditie gebouwd te hebben, is Vladivostok al lang succesvol in de voorhoede van het land en droomt ervan om een ​​centrum te worden van de marathonbeweging in de Aziatische Pacific. Het aantal races en marathons in de hoofdstad van de kust groeit, en de Vladivostok International Marathon wordt als een van de hoofdruns beschouwd. 
  Er zijn drie afstanden voor mensen met verschillende niveaus van training, motivatie en uithoudingsvermogen: 5 km, 21,1 en 42,2 km. Deelnemers komen uit Japan, Korea, China en andere landen – om nog maar te zwijgen van buren uit regio’s in het Verre Oosten in het Verre Oosten. Het evenement biedt een spectaculair uitzicht op Vladivostok in de beste tijd van het jaar in de stad – zoalsen maximaal comfort en een veilige omgeving voor de deelnemers: verzekering, sanitaire voorzieningen en bijvullingspunten om de 5 km, gezonde en voedzame maaltijden, speciale voertuigen voor reisafstanden en andere tekenen van aandacht.  Elke persoon  bepaald zelf rennen of wandelen.

  Zondag 24 oktober 2021

  2e dag International 2 Daagse League of walking “Ginseng” Primorsky 5e  ASIAPIAD en IML-IVV SUPERCUP

  Voorlopige informatie over de wandeling

  Vladivostok-wandeling
  Internationaal 2Days Walking Festival

  Details:
  Plaats: Vladivostok, Oost-Rusland
  Datum: 23-24 oktober 2021
  Website link

  registratie:
  * via internet: link volgt
  * per mail: walkerprim@mail.ru?
  * in persoon: Vladivostok, Hotel Equator, vrijdag 12:00 uur?

  Inschrijfgeld:
  USD15-USD30, op basis van het aantal gelopen dagen?
  Na registratie ontvangt elke deelnemer een startpakket, inclusief nummer, routekaart, T-shirt,
  pin, flessenwater. Na afloop krijgt de wandelaar een certificaat en een medaille. ?
  routes:
  Dag KM Starttijd Startplaats Eindtijd Eindplaats
  Zaterdag 10km 10:00 Central Square 14:00 Start
  20km 09:00 Central Square 16:00 Start
  Zondag 10km 10:00 FEFU Waterfront 14:00 Start
  20km 09:00 FEFU Waterfront 16:00 Start

  Routes & weersomstandigheden:
  Op zaterdag passeren de routes langs het centrale historische deel van de stad, aan het water, monumenten,
  kabelbaan en andere bezienswaardigheden. Op zondag genieten de wandelaars van de natuurlijke schoonheid van
  heuvels en kustlijnen op het legendarische Russky Islan

  Beschrijving van het route: asfalt, verharde wegen, zandpaden

  Entertainment:
  vrijdag Presidential Walk, Welcome Friendship Party, Farewell Friendship Party,
  Tourprogramma’s voor en na de wandeling.

  Weer: Meestal warm en zonnig, met gemiddelde temperatuur + 17 + 18 ° C, maar kan mistig en regenachtig zijn.
  Souvenir – award
  Gesanctioneerd door IML & IVV

  Vervoer
  • per luchthaven (handig, bezoek vvo.aero voor meer informatie.)
  • per taxi of per trein (ongeveer 45 minuten naar de stad)
  • met de bus (ongeveer 1 uur naar de stad)

  accommodatie
  Officieel hotel “Evenaar”
  20, Naberezhnaya Street, Vladivostok, www.hotelequator.ru
  Andere hotels Bezoek de website op www.booking.com

  Toeristische informatie over de omgeving
  Bezoek de website op: www.vladivostok.travel

  Algemene informatie
  De taal: Russisch, vertaling naar het Engels
  Het geld (valuta): Russische roebels
  Contact
  Walking League Ginseng
  3A, Sukhanov Street, kantoor 502, Vladivostok Rusland
  tel: +7 914 704 4840
  E-mail: walkerprim@mail.ru
  website: volgt

  Maandag 25 oktober 2021

  Safari Park – Shamora en de baai van Glass Oessoeri Bay – Afscheidparty van de Vriendschap

  glasstrandBezoek  aan een speciaal strand, wat bezii lijkt met allemaal edelstenen maar het is gepolijst glas van flessen van een stortplaats van glas, het glasstrand.

  Het Safaripark aan zee is aangelegd. De dieren zijn op een stuk bos met een mooie opluchting. Het gebied van het Safaripark is 16 hectare.  Veel van de tv-bedrijven in de wereld, waaronder BBC, my Planet, de oproep van de taiga, enz. Vele malen gefilmd Wildlife Safari Park voor hun films over dieren in de natuur. Tijgers van Safari-Park Amoer en taiga werden gefilmd in de speelfilm Tiger Trail. Bezoekers kijken uit de bruggen, zonder roosters voor de ogen van tijgers, luipaard, grote Himalaya beren, Kabarog en andere herten. In het Safaripark is er een groep van rode wolven (dieren die verdwenen uit de fauna van de kraj Primorski). Bezoekers observeren de zeldzaamste dieren zonder een barrière voor hun ogen.Volgens het tijdschrift “De wereld rond”de zee Safari Park, de enige in Rusland, is een van de twaalf beste dierentuinen in de wereld. Het analytische bureau schat  Turstat  De Seaside Safari Park is opgenomen in de top tien van de beste thematische Parken in Rusland.

  In de avond houden we een afscheidmaaltijd met ons vrienden uit Vladivostok.

  Dinsdag 26 oktober 2021

  Vertrek Nederland of verlenging Zuid-Korea

  Woensdag 27 oktober 2021

  Aankomst in Nederland

 •          TABBLAD         

  TRANS SIBERIE EXPRESS INFORMATIE

  VERLENGING TRANS SIBIERIE EXPRESS

  I.s.w. met Tiara Tours de specialist vvor de Trans Siberië Expres.

  Kijk voor de mogelijkheden op de website TRANS SIBERIA EXPRESS

  ROUTE & PROGRAMMA (Let op een voorbeeld, dit schema is gemaakt voor september 2018)

  Dag 1
  In de late avond transfer naar het station voor vertrek naar Irkutsk.

  Dag 2 
  Het treinschema:
  01.23 uur vertrek Vladivostok trein #99

  Dag 3 
  Verblijf in de trein.

  Dag 4 
  Verblijf in de trein.

  Dag 5 
  03.17 uur aankomst Irkutsk.
  Transfer naar het hotel.
  Verblijf in Hotel Victory (of vergelijkbaar) op basis van logies/ontbijt.
  Optionele excursie Listvianka aan het Baikalmeer (join-in)
  Bezoek het machtige Baikalmeer, het diepste en grootste zoetwatermeer ter wereld. In Listvianka, het typisch Siberische dorpje direct gelegen aan het meer, kun je heerlijk wandelen, een schitterende boottocht maken of de populaire Omul vis proeven. Ook is er een uitkijkpunt die schitterende panorama’s biedt.
  € 72,- p.p. (prijs op basis van 4 personen)
  Incl. Engelssprekende gids en vervoerskosten

  Dag 6
  Verblijf in Irkutsk.
  Transfer naar het station voor vertrek naar Jekaterinburg.
  Het treinschema:
  17.00 uur vertrek Irkutsk trein #69

  Dag 7 
  Verblijf in de trein.

  Dag 8 
  Hotel Chekhov22.06 uur aankomst Jekaterinburg
  Transfer naar het hotel.
  Verblijf in Hotel Chekhov op basis van logies/ontbijt.

  Dag 9
  Verblijf in Jekaterinburg.

  Optionele stadsexcursie Jekaterinburg
  Het is de hoofdstad van de Oeral en de stad die vernoemt is naar de vrouw van Tsaar Peter de Grote, natuurlijk
  Jekaterinburg.
  Al wandelend maak je kennis met deze stad die voornamelijk haar bekendheid dankt aan de dramatische moord op de Romanov familie. Je bezoekt de plek waar de Romanovs vermoord zijn, maar waar nu een prachtige kathedraal is gebouwd, de Kathedraal van het verspilde bloed. De gids verteld voluit over de stad en haar geschiedenis terwijl je door het historisch centrum loopt. Je ziet standbeelden van de grondleggers en communistische leiders van Jekaterinburg, het plein van de revolutie en het plein van de Red Army. Je hebt een prachtig uitzicht vanaf de ‘heuvel van Hemelvaart’. Kortom tijdens deze 3 uur durende excursie ontdek je de veelzijdigheid van Jekaterinburg.

  € 19,- p.p. (periode: 16-03-2018 tot 15-10-2018)
  (prijs op basis van 4 personen)
  Inclusief: Engelssprekende gids, entreegelden
  OF
  Optionele excursie Romanovs & Eurazië
  Even een moment om stil te staan bij de tragedie rondom de moord van de Romanov familie. Met een bezoek aan het klooster opgedragen aan de vermoorde familie herleeft een stukje geschiedenis. Op deze plek zijn de lichamen van de overleden familie in een oude mijnschacht, Ganina Yama, verborgen geweest. Vandaag de dag is deze plek een bekend Russisch Orthodox pelgrimsoord. Naast het bezoek aan het klooster bezoek je ook de zeven houten kerkjes, elk gemaakt voor één lid van de familie en elk toegewijd aan een Russische heilige.
  Je laat het klooster achter je en zet koers naar de Eurazie grens. Daar aangekomen zie je een obelisk die deze grens symboliseert, hier weet je dat je met het ene been in Europa staat en het andere been in Azië. Deze bijzondere ervaring wordt dan ook gevierd met een glas Russische bubbels.

  €62,- p.p. (prijs op basis van 4 personen)
  Inclusief: Engelssprekende gids, vervoer, glaasje bubbels
  Transfer naar het station voor vertrek naar Moskou.
  Het treinschema:
  23.14 uur vertrek Jekaterinburg trein #69

  Dag 10 
  Verblijf in de trein.

  Dag 11
  04.11 uur aankomst Moskou
  Transfer naar het hotel.
  Verblijf in Hotel Maxima Zarya op basis van logies.
  Optionele excursie Moskou (join-in)
  In één dag begeleidt de Engelssprekende gids je langs de absolute hoogtepunten van de Russische hoofdstad. Maak kennis met het beroemde Rode Plein. Vanaf het plein zie je het Kremlin, de Basilius-kathedraal met de typische kleurrijke uienkoepels, het Historisch Museum en het schitterende warenhuis GUM.
  De gids vertelt je uitgebreid over de historie en het huidige leven in Moskou. Een bezoek aan de mooiste metrostations en een boottocht over de Moskou Rivier maken deze excursiedag compleet (het is mogelijk dat de boottocht in verband met de kou wordt vervangen door een bezoek aan een museum).
  Vanwege de verkeersdrukte in Moskou wordt deze excursie per metro uitgevoerd. De metrostations in Moskou zijn een musea op zich.
  Wil je graag het Kremlin van binnen bekijken? Dat kan. Vraag je reisspecialist naar de mogelijkheden.
  € 75,- p.p. (prijs op basis van 4 personen)
  Inclusief: Engelssprekende gids, openbaar vervoer, entreegelden

  Dag 12
  Transfer naar de luchthaven.

  Prijs per persoon ca. € 1125,-

  Prijsopgave van 2018

  Trans Siberië Express Andersom op maat € 4.396,00 / bij 4 pers = ca € 1100,00
  Calamiteitenfonds (per factuur) € 2,50
  Reserveringskosten (per factuur) € 30,00
  Exclusief visumkosten
  Totaal bedrag voor 4 personen € 4.428,50 / bij 4 pers = ca € 1125,00

  INCLUSIEF
  * Alle transfers
  * Overnachtingen
  * Treintickets incl. plaatsreservering in de 2e klas, verblijf in 4-persoonscoupés

  TOESLAGEN 2-PERSOONSCOUPÉ
  1E KLAS 2-PERSOONSCOUPÉ OF 2E KLAS 4-PERSOONSCOUPÉ VOOR 2 PERSOONSGEBRUIK (OP BASIS VAN BESCHIKBAARHEID)

  Vladivostok – Irkutsk € 249,- p.p.
  Irkutsk – Jekaterinburg € 273,- p.p.
  Jekaterinburg – Moskou € 149,- p.p.

  KOSTENOVERZICHT
  Reisduur:   12 dagen
  Startdatum: 24-09-2018  Einddatum: 05-10-2018

  VISA
  LET OP; VOOR DEZE REIS GELDT EEN VISUMPLICHT!
  Visumdienst YourVisa regelt graag jouw benodigde visa, zie deze link voor meer informatie en prijzen.
  Voor deze reis geldt een visumplicht. Dit kan geregeld worden via onze partner Yourvisa (dit wordt apart gefactureerd). Zij zullen na boeking alle informatie over de procedure toesturen. De aanvraag kan vanaf 3 maanden voor vertrek gestart worden. Hiervoor is het originele paspoort benodigd, de visa worden namelijk in het paspoort bevestigd. Belangrijk punt: het paspoort dient na thuiskomst nog 6 maanden geldig te zijn. Mochten de visa op eigen gelegenheid aangevraagd gaan worden, check dan op voorhand goed wat er allemaal aangeleverd dient te worden. De visumprocedures bij aanvraag in het buitenland kunnen afwijken. Je bent zelf verantwoordelijk voor het in bezit zijn van een geldig paspoort met de benodigde visa.

   

 • Reissom – Inschrijven

  Reissom en inschrijven

  Omschrijving  Prijs
   Wandelreis   incl. vliegtickets ,hotels of lodge op 2 pers kamer, vervoer , overnachtingen incl. alle maaltijden, de excursies, Nederlandse begeleiding,  entreegelden van de genoemde  excursies. inschrijfgeld Walking festival 20 km, fooien   tour gidsen en chauffeurs. (excl. visumkosten Rusland ca. 130,-,  consumpties, andere fooien)  € 1995,00
   Optie Moskou Hotel 2 nachten plus ontbijt en rondleiding met Engelstalige gids ca. € 220,-
  1 persoonskamer toeslag op aanvraag
   Trans Siberie Express 2e klasse 4 pers coupe vanaf € 1375,-
   Trans Siberie Express 1e klasse 2 pers coupe Toeslag € 675,- p.p.

  Inschrijven* Deze prijs is nog totaal geschat aan de hand van vliegticket op 1 oktober 2018 

  De prijs is afhankelijk van het uiteindelijke aantal deelnemers.

  Aanmelden  dient men door het invullen van het aanmeldformulier en een bedrag van minimaal € 1000,-   over te maken op Bankrekening  NL79INGB0003732710 t.a.v. M.H.Tromp te Weert  met  vermelding Ruslandreis.
  Restant  van de reissom dient  6 weken voor vertrek voldaan te zijn.
  Meld je aan

   

Reissom en inschrijven

Omschrijving  Prijs
Wandelreis   incl.. vliegtickets ,hotel lodge op 2 pers kamer, vervoer in Rusland, overnachtingen incl. alle maaltijden, de excursies, Nederlandse begeleiding, Engelstalig gids, entreegelden van de genoemde   excursies. inschrijfgeld Walking festival, fooien   tour gidsen en chauffeurs. (excl. visumkosten Rusland ca. 130,-,  consumpties, andere fooien)

 

 € 1995,00

 

 

 Verlenging Moskou  € 220,-
 1 persoonskamer toeslag op aanvraag
 Trans Siberie Express 2e klasse 4 pers coupe (excl.  excursies) vanaf € 1125,-
 Trans Siberie Express 1e klasse 2 pers coupe Toeslag ca € 675,- p.p.

Inschrijven* Deze prijs is totaal geschat aan de hand van vliegticket op 1 oktober 2018

De prijs is afhankelijk van het uiteindelijke aantal deelnemers.

Aanmelden  dient men door het invullen van het aanmeldformulier en een bedrag van minimaal € 1000,-  of bij verlenging € 2000,- over te maken op Bankrekening  NL79INGB0003732710 t.a.v. M.H.Tromp te Weert  met  vermelding China reis. Restant  van de reissom dient  8 weken voor vertrek voldaan te zijn.
Meld je aan

Aanmelden  dient men door het invullen van het aanmeldformulier en een bedrag van minimaal € 1000,-  of bij verlenging € 2000,- over te maken op bankrekening  NL79INGB0003732710 t.a.v. M.H.Tromp te Weert  met  vermelding  Vladivostok. Restant  van de reissom dient  8 weken voor vertrek voldaan te zijn.

Meld je aan

 

“A Smile is the Same in Every Language”  “Leef nu morgen kan het misschien niet meer”

Deze website is door mij de grootste zorg samengesteld, desondanks aanvaard ik geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud ervan.

Booking.com

Content retrieved from: https://www.tt-wandelreizen.nl/2022/vladivostok-5e-asiapiad-en-iml-ivv-supercup-moskou.

Beijing IML China

Beijing IML China

I.v.m. de situatie momenteel in China zal deze wandelreis, na alle waarschijnlijkheid in 2020 niet doorgang vinden.

Datum : 6 september t/m 14 september 2020
Verlenging Xian en Chengdu 14 t/m 20 september 2020
VISUM VOOR CHINA.

Hiervoor heb ik alleen een kopie van het paspoort nodig. We reizen op een groeps E-visum, deze kosten zijn ca € 130,- per persoon en wordt door mij verzorgd.

Programma

Het programma zal nog wel een aantal wijzigingen krijgen, maar wordt grotendeels door zorg van het officieel travelbureau van het Gouvement Beijing verzorgd. Dit is in 2018 er goed bevallen ondanks het daardoor wel wat duurder is geworden, maar de uitstekende hotels en alle maaltijden waren tot de puntjes verzorgd. Ook was er steeds een kundige Engelstalig gids aanwezig.

Omschrijving

Driemaal was ik met een groep bij deze IML-wandeltocht van Beijing  Al klinkt Beijing als plaats voor wandelen wat negatief, maar dat is niet terecht. Want de start is zeker niet in de buurt van deze soms door smog vervuilde maar mooie stad. Maar er wordt gewandeld een 80 kilometer vanaf Beijing in een prachtig natuur gebied. Het ontvangst was steeds groots van de IML-wandelaars. Die daarna allemaal terug konden kijken naar een schitterende wandelvakantie.

FOTO’s van de wandelvakantie China 2015

Reisprogramma

 •          TABBLAD         Bejing – Panda – Great Wall -IML-tochten Beijing Mountains

  Bergen van NepalZondag 6 september  2020

  Vlucht van Schiphol/Brussel/Frankfurt – Beijing

  Maandag 7 september 2020

  Beijing

  china beijing hotelkamerNa aankomst in Beijing gaan we naar ons in Beijing ligde 5 sterren Prime Hotel Wangfujing – Vlak bij de metro ligt in het centrum vlakbij vlakbij De Verboden Stad en bij een metrostation waarmee we de Qianmen-straat kunnen bereiken en die is erg mooi om er ook in de avond overheen te wandelen.
  china beijing hutong avond
  Een oude brouwerij zullen we bezichtigen er zijn veel fotogenieke plekken en bronzen beelden.

  Hier maken we in de avond een korte wandeling door de omgeving en maken kennis met het Chinese bedrijvige leven.Oude brouwerij

  Dinsdag 8 september 2020

  Tempel van de Hemel – De Verboden Stad – Palace Museum

  Tempel van de Hemelse VredeWe bezoeken de Tempel van de Hemel. in het Tiantanpark.  De Tempel van de Hemel werd oorspronkelijk gebouwd in het achttiende jaar van de Ming-dynastie (in 1420). Gelegen in het zuidelijke deel van de stad, het heeft een oppervlakte van 273 hectare. Het is een plek waar de keizers van zowel de Ming en Qing dynastieën ‘reisde om te aanbidden en te bidden voor een goede oogst. Het noordelijke deel van de tempel is rond in tegenstelling tot het zuidelijke deel, die is vierkant, wat inhoudt dat “de hemel is rond en de aarde is vierkant” om zowel hemel en aarde symboliseren. Er zijn veel prominente plekken in dit park, zoals de circulaire Mound Altaar, de keizerlijke gewelf van de hemel, de Lange Gang, de Echo Wall, de Seven-Star Stone en vele andere gebieden van historisch belang en panoramische schoonheid. In 1998 werd hij opgenomen in de “Lijst van de World Hermitages” door de Verenigde Naties voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.

   Verboden Stad Palace Museum

  Palace PalaceNa het ontbijt beginnen we aan een volle dag sightseeing van de stad. We bezoeken Het plein van de Hemelse Vrede, welke het grootste plein ter wereld is. Aan dit plein ligt de Verboden Stad.

  Het Palace Museum werd in opdracht van de derde keizer van de Ming-dynastie, keizer Yong Le. Het paleis werd gebouwd tussen 1406 en 1420, maar werd afgebrand, herbouwd, ontslagen en gerenoveerd ontelbare keren, dus de meeste van de architectuur kunt u snel periode van de jaren 1700 en op afdelingen. De Verboden Stad was de zetel van de keizerlijke macht voor 500 jaar, en is nu een belangrijke toeristische attractie in China. De totale oppervlakte van het complex is 183 hectare groot, dus het duurt een tijdje om door te lopen, vooral als je wilt om een ​​goede blik op alles hebben. Alles bij elkaar zijn er 9.999 1/2 kamers in het museum, die niet allemaal kunnen worden bezocht.

  The Imperial Palace is rechthoek architectuur. Het is 961 meter lang van zuid naar noord en 753 meter breed. Er is stadsmuur met 10 meter hoogte rond en de gracht buiten de stadsmuur is 52 meter breed. The Imperial Palace heeft 4 poorten. De Poort van Goddelijke Dapperheid (Shenwumen) op het noorden, Merdian Gate (Wumen) op het zuiden, de Eestern Flowry Gate (Donghuamen) op het oosten, en de Westelijke Flowery Gate (Xinhuamen) op het zuiden, de Eastern Folwery Gate (Donghuamen ) op het oosten, en de Westelijke Flowery Gate (Xinhuamen) op het westen. Er zijn 4 hoektorens op de 4 corners van stadsmuur en het hele gebied is 724,250 vierkante meter.

  In de avond zullen we Pekingeend eten en hoe de traditionele wijze van eten hier van is.

  Woensdag 9 september 2020

  Ning Tombes – de Chinese Muur The Great Wall

  china beijing Ning Tombes tour

  china beijing Ning Tombes

  In de ochtend zullen we opgehaald worden door een chauffeur, die ons zal brengen naar de Great Wall.

  Er zullen twee optie’s zijn één is een wandeling van circa dire uur over de Chinese muur met een gids over een gedeelte waar je geen toeristen zal tegenkomen. Bekeken moet worden of de Ning Tombes en Heilige weg hierin mee genomen kan worden.

  Voor deze wandeltocht zal een meerprijs zijn van € 50,- voor de wandelids en vervoer en lunch onderweg.

  De andere mogelijkheid is het onderstaande programma

  Onderweg bezoeken we mogelijk een Jade fabriek waar enorme kunstwerken te zien zijn.

  china beijing chinese Great WallHeilige wegDaarna rijden we naar de Heilige Weg waar we overheen wandelen om aan de andere zijde opgepikt te worden om vervolgens naar de Ming Tombe te rijden. Die we zullen bezoeken.

  De Grote Muur bij Badaling is een wereldberoemde schilderachtige plek.  De Grote Muur bij Badaling ligt in Yanqing County, dat is ongeveer 60 kilometer ten noordwesten van Peking. Het is algemeen bekend als de meest representatieve deel van de “Great Wall” uit de Ming-dynastie. Goed uit met grote uniforme bakstenen gelegd, werd de muur gebouwd op de ruggen van de bergen. Diverse baken torens werden gebouwd op strategische punten langs de muur. Badaling is een plaats van strategisch belang en de wand is zowel lang en stevig. Met zijn vele baken torens, de muur ziet er prachtig uit en het beste belichaamt de pracht van de traditionele Chinese architectuur.
  Liggende op het hoogste punt van de strategische pas leidt naar Beijing vanuit het noordwesten, de Grote Muur bij Badaling bestaat uit de belangrijkste muur en enkele ondergeschikte muren. Het wordt geflankeerd door steile bergen en in de volksmond bekend als de “sleutel tot de noordelijke poort.” Nu 3741 meter van de Grote Muur bij Badaling en 21 baken torens zijn open voor bezoekers.

  Donderdag 10 september 2020

  Lama tempel – Panda Zoo – Hutong – Olympische stadion

  Vogelnest BeijingPanda zooVandaag bezoeken we de Lama Tempel. De Lama Tempel (Yonghe Palace) werd gebouwd in 1694 en is nu de grootste en best bewaarde Lamasery van de Gele Sekte in Peking. Vervolgens brengen we een bezoek aan de Panda Zoo.

  Dan staat een oude volkswijk de Hutongs op het programma. Hier rijden we met een fietstaxi door en wandelen door de wijk. Brengen een bezoek aan een familie.  Hierna rijden we naar het Olympische district, waar we de lunch gebruiken en  naar het Vogelnest (Olympisch Stadium) gaan.

  In de avond bezoeken we de Chinese Kung Fu Show, een geweldig spektakel is geen vechtshow maar veel kleur, klank The Legend of Kungfu Show Beijing.

  Vrijdag 11 september 2020

  bezoek Zomer Paleis

  Brug ZomerpaleisZomerpaleisIn de ochtend zullen we het zomerpaleis bezoeken. Daarna rijden we naar het Dragon Spring Hotel in het Mentougou district waar we zullen overnachten tijdens deze IML-wandeltochten.
  Door de organisatie zal er een een shuttle service wordt ingesteld. Waarschijnlijk is er op deze avond de welkomstparty

  Zaterdag 12 september 2020

  IML-Wandeltocht Beijing Mountains – Zhaitang stuwmeer

  Hoewel het nog niet zeker is zal er waarschijnlijk de zelfde wandelroute gewandeld worden, zoals het in 2014, 2015 en 2017 was.

  Een wandeling vanuit het plaatsje Zhaitang de bergen in en bij een bergdorpje is het keerpunt van de 10 kilometer, terwijl de 20 kilometer via onverharde paden door de natuur door trekt naar het stuwmeer. Hier wandelen en geruime tijd langs om dan weer vanaf de stuwdam af te dalen nar de plaats Zhaitang

  ZhaiTang Station-20km Reservoir Scenery Mountain Walking Route

  Altitude:Highest 685 M,Lowest 420M  Zwaarte gemiddeld

  Zondag 13 september 2020

  IML-Wandeltocht Beijing Mountains.

  ZhaiTang Station-20km CuanBai Ancient Villages Mountain Walking Route Zwaarte gemiddeld

  .

  In de avond zullen we met de trein naar Xian rijden.

  softslaperTerugvlucht of verlenging Xian en Chengdu

  trein beijing xianIn de nacht zijn de deelnemers die terugvliegen naar Nederland vertrokken voor hun vlucht terug.

  Gaan in de namiddag gaan naar het station voor de nachtrit naar Xian op softsleeper. Dit betekent dat je de slaapcoupé met vier mensen deelt, en dat je boven elkaar slaapt.

  Indien voorradig kan je ook een Luxe softslaper boeken de meerkosten daarvan zijn ca. € 50,- p.p. en je slaap dan met twee personen met een eigen toilet. Opgeven direct bij boeking bij de bijzonderheden.

  ATTENTIE – IML WAARDERINGEN

  IML-wandelaars hou rekening mee om te leurstellingen te voorkomen, dat je direct bij aanmelding van deze wandelreis je doorgeeft of je voor een IML-waardering in aanmerking komt. Hoe er ook rekening mee, als je voor een IML waardering in aanmerking komt. Dat die je persoonlijk wordt uitgereikt of op gestuurd een speciale afsluiting met uitreikingen is er in China niet. Op zondag is de tocht direct afgelopen na de finish. Wel heeft men voor de internationale deelnemers van mij vaak nog even een drankje met een snack aan de finish.

  Hier tegen is het ontvangst op de vrijdagavond in voorgaande jaren wel groots met toespraken, buffet en een gezellig samenzijn.

  De deelnemers, die geen verlenging hebben naar Xian en en Chengdu, vertrekken in de avond naar de Airport, waar ze zich inchecken voor de vlucht terug naar Nederland, waar ze op 14 september op Schiphol zullen landen.

   

 •          TABBLAD         Xian en Panda -Chengdu

  Maandag 14 september 2020

  Xian Oude City muur – Drum en Bell toren – Moslim Market – Dumpling Banquet met de Tang Dynasty Show

  We komen in de ochtend aan in Xian, waarna we onze bagage weg zullen brengen naar een hotel vlakbij het station. Dan zullen we eerst  ontbijten en daarna wandelen over een plaatselijk marktje en beklimmen daarna de oude stadsmuur voor een stadsmuur xianfietstocht.  We maken een fietstocht tot ongeveer de helft van deze citywall
  kunst-markt-langs-muur-xian
  Halverwege zullen we deze muur verlaten en wandelen of rijden naar de Bell en Trommeltoren.

  We wandelen naar de Grote Moskee, gebouwd in het midden van de 7de eeuw. Het is één van de oudste, grootste en best bewaarde islamitische moskeeën in China. Rond de moskee is de moslim straat die bruist elke dag met tal van authentieke fijne eetgelegenheden en souvenirwinkels.

  Moslim marktWandelen langs deze smalle straat uitgelijnd met winkels aan beide kanten, zie je dat moslimmannen met witte hoeden zitten in de winkels of ontspannen praten met elkaar. Ook brengen we een bezoek aan de in stad gelegen Temple of the Eight Immortals van Xi’an.

  Als één van de slechts twee overgebleven taoïstische tempels in Xi’an, heeft de Stad van God Temple genoteerd als een belangrijke historische en culturele site onder bescherming staat.

  In de avond brengen we een bezoek aan een Dumpling Banquet met de Tang Dynasty Show.

  De Tang-dynastie Muziek en Dans show is een van de meest populaire attracties sinds zijn debuut in 1983. De show reproduceert de prachtige scènes van de welvarende Tang-dynastie, tot vreugde van het publiek met fascinerende oude keizerlijke hof muziek en dans. Het Tang Dynasty Show, een prachtige prestatie van de oude muziek en dans, is een must als je Xian bezoeken.

  Een blijvende kostbare schat van de Tang-dynastie cultureel erfgoed, Tang Dynasty Music and Dance Show is ontwikkeld als een mix van oude melodieuze muziek en inspirerende dans , samen met diverse Chinese instrumenten, en het beschikt over de presentatie van tal van interessante historische verhalen aan het publiek, zoals het verhaal van de Monkey King meester ’s – Monk Xuanzang. De voorstelling, versterkt door Engels ondertiteld en fascinerend visuele effecten, om meer mensen kennis te geven over de Chinese geschiedenis en cultuur.

  Dinsdag 15 september 2020

  Xian – Terra-cotta leger – Big Wild Goose Pagoda

  Teracote warriorsBig Wild Goose PagodaVandaag bezoeken we het Terra-Cotta Warriors  een complex met drie inmens grote hallen waar a schatting het Terracotta leger bestond uit meer dan 8.000 militairen, 130 Ons wagens met 520 paarden en 150 cavalerie paarden, waarvan het merendeel bleef begraven in bij de pits nabijgelegen Qin Shi Huang’s mausoleum.

  We gebruiken de lunch daar en vervolgens rijden we terug en bezoeken  het tempelcomlex Giants Wld Goose Pagoda. Dit  tempel complex, trekt vele bezoekers voor zijn roem in de boeddhistische religie en haar eenvoudige, maar aansprekende stijl van de bouw.

  We zullen indien mogelijk met de Bullettrein naar Chengdu rijden , waar we laat aan zullen komen. Maar hierdoor hebben we twee dagen gewonnen voor Chengdu

  Woensdag 16 september 2020

  Chengdu -Kuanzhai Ancient Street of Qing Dynasty – Night Market – Wu Hou Tempel

  Ons Hotel ligt in het hart van Chengdu, op 5 minuten lopen van het Tianfu-plein. Van hier vertrekken ook de twee metrolijnen en vele buslijnen.  De drukst bezochte winkelstraat ligt om de hoek.

  ChengduBrug ChengduIn Chengdu zullen we een wandeling maken door de stad en langs de rivier de Jinijang, waar vele mensen langs wandelen en trimmen.
  Ook hier zullen we zien dat China zeker geen achterlopende economie is, maar een land met ook heel veel welvaart. Openbaar vervoer is simpel geen kaartjes je gooit het geld in een kartonnen doos, dat is it.

  We wandelen door de beroemde oude Jinli straat. De straat is ongeveer 550 meter lang. Het is een deel van de tempel van Marquis, en de gebouwen zijn in de Qing-dynastie stijl.

  Direct bij deze straat ligt de Wu Hou Tempel, dit is het belangrijke heiligdom naar Sichuan’s oude Shu verleden en de helden die de Shu Koninkrijk legendarische tijdens de Drie Koninkrijken periode. De tempel werd gebouwd om originele overblijfselen Shu keizer Liu Bei’s huis in 221, maar tijdens de Ming-dynastie, werden Liu Bei’s onderwerpen ook hier gehuisvest, met name Zhu Ge Liang.

  Zhuge Liang was Liu Bei’s rechterhand en adviseur tijdens de oorlogen van de Drie Koninkrijken periode – hij is een legendarische figuur in Sichuan en is in sommige opzichten, meer dan zijn meester gehonoreerd. De tempel verbrand tijdens de oorlogen die de Ming-dynastie omvergeworpen en werd in 1671-1672 heropgebouwd tijdens de Qing-dynastie. Het belangrijkste heiligdom, Zhaolie Tempel, is gewijd aan de keizer Liu Bei, de rug heiligdom, Wu Hou Temple, om zijn adviseur Zhu Ge Liang en er is ook de “Beëdigd Brotherhood Shrine ‘, dat Liu Bei, Zhang Fei en Guan Yu’s herdenkt” eed af in de Peach Garden. ”

  De tempel is nu verdeeld in drie grote delen: de culturele relikwieën met Zhaolie Temple, Wu Hou Tempel en de Broederschap Shrine, het park met vijvers, rock sculpturen en wilgen en Brocade Street, bekend als Jinli, de kunsten, ambachten en snacks straat die grenst aan de tempel.

  In de avond gebruiken we mogelijk een hotpot maaltijd in een echt Chinees restaurant.

  Donderdag 17 september 2020

  Chengdu Giant Panda – Dujiangyan Irrigation System

  pandas chengdu

  rode pandaVroeg in de ochtend een bezoek aan het Pandacentrum. Op dit ruim op gezette terrein vindt men de dag en nacht verblijven van verschillende soorten panda’s

  Het is zelfs zo dat de rode panda soms zolang je heen wandelen. Verder kan je de babypanda kraamkamer bekijken.

  Hierna rijden we naar Dujiangyan en bezoeken een prachtig oud irrigatiesysteem gebouwd rond 250 jaar v.Chr! De gebruikte materialen waren alleen hout, bamboe en stenen. 

  We gebruiken de  Chinese lunch aan de rivier

  Vrijdag 18 september 2020

  Leshan Giant Boeddha

  We zullen een bootocht maken langs het boeddhabeeld

  Leshan Giant Boeddha is de grootste Boeddhabeeld in de wereld.

  Zo wordt gezegd de Boeddha is een heuvel, en de heuvel is een Boeddha.

  leshan giant buddhaLeshan Boeddha is al lang een van ’s werelds Cultuur Relics door de UNESCO. Ongeveer 120 kilometer van Chengdu, na bijna 2 uur rijden zullen we dit wonder van de wereld te bereiken.

  Mensen kunnen genieten van de reus van de voorkant met een cruise, en mensen kunnen ook naar beneden te lopen van zijn hoofd tot zijn voeten. Zijn voet biedt ruimte voor 20 personen staan! En de nieuwste ontdekking toont ons een andere magische wonder: de hele berg is net als een Boeddha slapen op de rivier Minjiang, en het standbeeld van gigantische Boeddha zit in het hart!  en In de middag een wandeling te maken bij de Boeddha en om dan weer terug te rijden naar Chengdu.

  chendu nachtZaterdag 19 september 2020

  Ochtend en middag in Chengdu vrije te besteden

  Voor China zit het er dan bijna op, en in de nacht zal er gevlogen weer naar nederland.

  Zondag 20 september 2020

  Terug Nederland/België 

 • Reissom – Inschrijven

  Reissom en inschrijven

  Omschrijving  Prijs
   Wandelreis   incl.. vliegtickets ,hotels op 2 pers kamer, vervoer in China, overnachtingen incl. alle maaltijden, de excursies, Nederlandse begeleiding, Engelstalig gids, entreegelden van de genoemde   excursies. inschrijfgeld Walking festival 20 km, fooien   tour gidsen en chauffeurs. (excl. visumkosten China ca. 130,-,  consumpties, andere fooien)  € 2045,00
   Verlenging Xian – Chengdu  €   875,00
   1 persoonskamer toeslag op aanvraag
   Fooien hotel zijn niet inclusief
  Standaard fooien zijn: Hotel  Bellboy/kamermeisje: RMB   5-RMB 10 (ca. 1,20) per kamer elke keer/dag

  Inschrijven* Deze prijs is geschat aan de hand van vliegticket op 1 oktober 2018 

  De prijs is afhankelijk van het uiteindelijke aantal deelnemers.

  Aanmelden  dient men door het invullen van het aanmeldformulier en een bedrag van minimaal € 1000,-  of bij verlenging € 1800,- over te maken op Bankrekening  NL79 INGB0003732710 t.a.v. M.H.Tromp te Weert  met  vermelding China reis. Restant  van de reissom dient  8 weken voor vertrek voldaan te zijn.
  Meld je aan

   

Bijzonderheden

Visum voor China

Men heeft voor deze reis een visum voor China nodig, we reizen als groep op een E-visum, we dienen hiervoor wel als groep bij de aankomst ons bij immigratie te melden en ook het verlaten. In groepen van minimaal 2 personen. Hiervoor hoef het paspoort niet zelf op gezonden te worden, maar kan geheel via de E-mail geregeld worden met een kopie van het paspoort.
Deze manier kan ik ik verzorgen de kosten liggen rond de € 128,- per persoon.

Toeristenvisum
Beter is een 2 maanden van te voren aan te vragen.Dit kan niet meer bij de Chinese Ambassade in Den Haag, maar je wordt tegenwoordig doorverwezen naar het China Visa Application Service Center (CVASC). Deze bevindt zich ook in Den Haag.  Zelf heb ik goede ervaringen met de ANWB, dat gaat via CIBT kost je wel wat extra kosten maar hoef je niet twee keer naar Den Haag te reizen. De aanvraag duurt ongeveer 10 werkdagen.

www.visumdienst.com

Voor een toeristenvisum, moet je altijd de volgende documenten opsturen:

 1. Volledig ingevuld formulieren downloadbaar via de ANWB
 2. Een Nederlands paspoort dat nog minstens zes maanden geldig is na de datum van de aanvraag, of een paspoort van een ander land met een Nederlandse verblijfsvergunning.
 3. Kopie van de pagina van je paspoort waarop je foto en de bladzijde er naast (LET OP niets mag onzichtbaar woren gemaakt)
 4. Recente paspoortfoto van 48 bij 33 millimeter.
  – De foto moet een spierwitte achtergrond hebben.;
  – Bijna alle pasfoto’s van brildragenden worden geweigerd. Alleen een zeer licht montuur is toegestaan, bij voorkeur ontvangen we een foto zonder bril;
  – Als de persoon op de foto witte kleding draagt wordt de foto afgekeurd.
 5. Engelstalig reisschema van deze wandelreis van dag tot dag, deze ontvangen alle deelnemers tijdig van mij
 6. Uitdraai van de vliegtickets
 7. Bevestiging van de hotel overnachtingen
 8. Aantoonbare financiële zekerheid als men geen baan heeft.
 9. Een uitnodigingsbrief van de organisatie, deze krijgen we na inschrijving

Reissom en inschrijven

Omschrijving  Prijs
Wandelreis   incl.. vliegtickets ,hotels op 2 pers kamer, vervoer in China, overnachtingen incl. alle maaltijden, de excursies, Nederlandse begeleiding, Engelstalig gids, entreegelden van de genoemde   excursies. inschrijfgeld Walking festival 20 km, fooien   tour gidsen en chauffeurs. (excl. visumkosten China ca. 130,-,  consumpties, andere fooien)  € 2045,00

 

 Verlenging Xian – Chengdu  €   875,00
 1 persoonskamer toeslag op aanvraag
 Fooien hotel zijn niet inclusief
Standaard fooien zijn: Hotel  Bellboy/kamermeisje: RMB   5-RMB 10 (ca. 1,20) per kamer elke keer/dag

Inschrijven* Deze prijs is geschat aan de hand van vliegticket op 1 oktober 2018

De prijs is afhankelijk van het uiteindelijke aantal deelnemers.

Aanmelden  dient men door het invullen van het aanmeldformulier en een bedrag van minimaal € 1000,-  of bij verlenging € 2000,- over te maken op Bankrekening  NL79INGB0003732710 t.a.v. M.H.Tromp te Weert  met  vermelding China reis. Restant  van de reissom dient  8 weken voor vertrek voldaan te zijn.
Meld je aan

 

Aanmelden  dient men door het invullen van het aanmeldformulier en een bedrag van minimaal € 1000,-  of bij verlenging € 2000,- over te maken op bankrekening  NL79INGB0003732710 t.a.v. M.H.Tromp te Weert  met  vermelding China reis. – China en Vladivostok of Vladivostok. Restant  van de reissom dient  8 weken voor vertrek voldaan te zijn.

Meld je aan

 

“A Smile is the Same in Every Language”  “Leef nu morgen kan het misschien niet meer”

Deze website is door mij de grootste zorg samengesteld, desondanks aanvaard ik geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud ervan.

Booking.com

Nieuws

 • Zijn we op wel op de goede pelgrimsweg

  Lees meer

 • Op zoek naar het echte pelgrimsgevoel

  Lees meer

Meer nieuws

Contact

TT-Wandelreizen.nl
p/a Sint Jansberg 67
9202 ED Drachten

+66 643354939 Thailand (5 uur tijdsverschil momenteel) +31652788806
info@tt-wandelreizen.nl

Facebook

 

 • Cafe Tsjoch Drachten

  Cafe Tsjoch Drachten ouderwetse gezellig

  Café Tsjoch is een gezellig en sfeervol bruin café in hartje van Drachten. Een café dat voor een ieder wat te bieden heeft.

  Bezoek de website

 • De hele wereld verbonden via VoIP

  Goedkoop bellen via VoIP

  Goedkoop bellen via VoIP

  Lees meer

 • De Wandelsite

  De Wandelsite

  De Wandelsite wandelen Met een groepje van 7-10 mensen een wandeltocht maken? Meld je aan voor de gratis wandelagenda

  Lees meer

 • Wandelsportvereniging OLAT

  wsv OLAT

  wsv OLAT

  Bezoek de website

 • De Hemel onder onze voeten

  De Hemel onder onze voeten

  Verhalen van Arie Haasnoot en Johanna Jacobs over hun voettocht naar Rome

  Boek bestellen

 • Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden

 • Wandelpaden OLAT

  Wandelpaden OLAT

  OLAT heeft in de jaren verschillende wandelpaden uitgezet, waar gidsen van verkrijgbaar zijn

  Overzicht bekijken

Content retrieved from: https://www.tt-wandelreizen.nl/2022/beijing-iml-china-xian-chengdu-vladivostok.

IML walks 2-Daagse Rotorua Nieuw-Zeeland

IML walks 2-Daagse Rotorua Nieuw-Zeeland

Nieuw-ZeelandNieuw-Zeeland 

COVID-19 OPMERKING
Ondanks ik het graag anders zag, ziet het er niet uit dat zowel Nieuw-Zeeland als Australië voor deze periode al het inreisverbod zal laten vervallen. En mocht dat zo zijn zou er een verplichte en bewaakte quarantiene zijn. Zolangs dit geldt en er geen normaal vliegverkeer plaats vindt zouden er er veel extra kosten zijn. Plus een soort 14 dagen in luxe gevangenis hotel (zonder alcohol en roken) op eigen kosten. Dus we moeten rieeël zien dat deze reis voor mensen uit Europa zeker pas op zijn vroegst in 2022 zal plaats vinden.

Zuidereiland: (1) 2 Maart t/m 15 maart 2021      2022

Noordereiland + Canberra: 13 maart t/m 31 maart 2021

Australië :  23 maart t/m april 2021

De wandelvakantie Nieuw-Zeeland is een een van de mooiste wandelreizen, die ik al langdurig op het programma heb staan.
Komende jaar ga ik hopelijk voor de 12e maal met een groep deelnemen aan deze twee wandelevenementen.

In de periode van mijn lockdown heb ik geruime tijd doorgebracht  in Nieuw-Zeeland, deze ervaringen wil ik mee nemen in het maken van het programma voor 2022.
Mogelijk  zal de Queen Charlote track opgenomen worden in het programma van het zuidereiland. Terwijl op het Noordereiland een deels wisseling komt met o.a. de Taranaki Crossing, New Plymouth, Forgotten Highway en een wandelingen in de omgeving van Hamilton en Auckland.

Nieuw-Zeeland zuidereiland

Vernieuwd programma van het Zuidereiland.  Wandelvrienden, die al eerder met mij mee zijn geweest naar Nieuw-Zeeland  zal het programma van het Zuidereiland ervaren als vernieuwd. Een deel van de Westkust is verdwenen, door de grote aardverschuivingen in het gebied van de Gletsjers Frans Josef en Fox Glaciers. Kunnen deze nagenoeg niet meer bereikt worden en moet er te veel gereden worden.

Daarvoor heb ik de Moeriki Boulders en Otago gebied opgenomen, dit is eenmaal eerder geweest in een aparte  Nieuw-Zeeland wandelreis in 2012

Omdat veel wandelaars deze reis ook maken voor het IVV en IML stempel, heb ik Canberra aansluitend opgenomen.  Wil je echter meer van Australië zien zal dat als verlenging of aparte wandelreis geboekt moeten worden.

Mochten er minimaal 6 deelnemers voor het zuidereiland zijn zouden we 1 dag eerder kunnen vertrekken, dus op maandag 1 maart (toeslag € 75,-) en zou tussen het programma van 8 en 9 maart nog een dag naar Wanaka, om daar een mooie wandeling over de trail walk Rob Roy walk te maken (ca 4-5 uur)

 • optie ( NZ $ 599) een vlucht en cruise naar Milfjord kan maken over het berglandschap en sneeuwvelden van de Southern Alps (ca 5 uur)
 • optie (va. € 125,-) met een luxe touringcar , cruise met lunch buffet (ca. 12,5 uur)

Milford Sound is een gebied van buitengewone schoonheid. Het biedt een majestueuze fjord, dramatische en ontzagwekkende landschappen en een rijke flora en fauna . Hoewel de vlucht van en naar Milford Sound regelmatig wordt beschreven als het meest verbluffende onderdeel van onze touropties , is het combineren met een Milford-cruise op de fjord de meest populaire optie.”

Dinsdag  2 maart 2021

Vlucht Amsterdam – Dubai

In de avond zullen we vertrekken vanaf Schiphol (Frankfurt/Brussel behoren tot de mogelijkheden) met Emirates voor het eerste gedeelte naar Dubai.
Mocht U een stopover in Dubai willen doen is de vertrek datum 1 of 2 dagen eerder.
Geef een eventuele stopover altijd direct op bij de aanmelding, ook als men op de terugweg b.v. langer in Australie wilt blijven.
Een geboekt ticket kan alleen tegen hogere kosten aangepast worden.

Woensdag 3 maart 2021

Vlucht Dubai – Sydney – Christchurch

We komen in de nacht aan op het vliegveld van Dubai waar we na een tussenstop onze reis verder zullen voorzetten naar Christchurch

Donderdag 4 maart 2021

tram christchurchChristchurch

Aankomst in Christchurch na aankomst in de voormiddag nemen we een busje in ontvangst en rijden naar onze appartementen in een motel.
Maken als het nog mogelijk is een tramrit door de plaats, maar brengen ieder geval een bezoek aan het centrum en gebruiken daar onze welkomst maaltijd in een Ierse Pub.

Vrijdag 5 maart 2021

Christchurch – Crater Rim – Godley Head naar Evans Pass

ChristchurchWe bezoeken deze stad in 2010 en 2011 getroffen werd door twee grote aardbevingen, hiervan zijn nog veel beelden in het stadsbeeld van terug te zien.

We maken een wandeling van 5 kilometer over de kraterrand, waar vroeger ook de Internationale tweedaagse van Christchurch gehouden werd. Genieten van dramatische rotsachtige landschappen en magische vergezichten.

South rim christchurchOp een heldere dagen kijken we in het zuiden over de haven van Lyttelton en de vulkanische hellingen van het schiereiland Banks en in het noorden over de hele baai van Pegasus tot aan Kaikoura .

Voor deze wandeling gaan we met de Gondola omhoog en maken daar afhankelijk van de wensen een langere pittige rondwandeling  c.q.  een lichtere wandeling over de kraterrand.

Overnachting Christchurch

Zaterdag 6 maart 2021

Moeraki bouldersMoeraki Boulders – Alexandra – Shaky Bridge

De Moeraki een 50 tal perfecte bolvormige rotsblokken, die op het strand liggen en die bij eb allemaal goed te zien zijn. Zij  behoren tot de natuurlijke wonderen van Nieuw-Zeeland. otago trail

En zijn in vele miljoenen jaren door de natuur gevormd.  Maken ook een wandeling naar de mooie vuurtoren en enkele uitkijkhutten waar we hopelijk,vogels en misschien wel zeehonden of pinguïns  kunnen spotten.

Vervolgens rijdens we naar Oturehua, waar we stuk over de Otago rail trail zullen wandelen door kloven, over bruggen en door tunnels door de Ida Valley naar Omakau.

We overnachten in Alexandra ,daar kunnen we nog een mooie korte wandeling maken. Deze korte wandeling is de heuvel op naar de iconische Alexandra klok, een uniek verlicht heuveluurwerk dat de stad sinds 1968 heeft gediend. Otago trailDe wandeling steekt de historische Shaky Bridge over de Manuherikia.

Zondag 7 maart 2021

Arrowtown – Queenstown

Dit oude goudzoekersplaatsje met nog vele oude gebouwen een chinatown mijnwerkersdorp.

ArrowtownHeeft ook een paar schitterende wandelingen we kunnen daar kiezen voor de wandeling van Moke Lake over de Moonlight Track ca 15 km/ca. 5 uren.  De Moonlight Track is een smal maar goed herkenbaar wandelpad dat begint bij het pittoreske Moke Lake en de historische route langs de overblijfselen van een oude mijnnederzetting, Sefferstown naar de Moonlight-goudvelden en Arthurs Point.

Een andere erg mooi wandeling is de Sawpit Gully vanuit Arrowtown, deze neemt ca. 3 uur in beslag eerst een stevige klim, maar daarna een mooie heuvelvlakte en een afdaling door een schitterdend kloof. 

Overnachten we bij Queenstown – Wanaka of  Omarama (afhankelijk van een het vertrek op 1 of 2 maart) 

Maandag 8 maart 2021

Clay ClifsClay Cliffs – Mount Cook – Hooker Valley – Lake Tapeko 

De Clay Cliffs is een spectaculaire rotsformatie met indrukwekkende verweerde pilaren, die in een miljoen jaar is opgebouwd uit gelaagd slib en grind van de rivier Ahuriri-rivier.  Door regen en verwering zijn er schitterende  formaties ontstaan. In een uitgestrekt landschap.

Brengen een bezoek aan het bezoekerscentrum van Mount Cook-village.Hooker Glacier-mount-cookWij rijden door naar de Hooker Valley. De mooiste korte wandeling (3 tot 4 uur) hier is de Hooker Valley Track, je loopt dan richting Mount Cook. De wandeling loopt langs de Alpine Memorial wat een schitterend uitzichtpunt is.

Vervolgens kom je over twee hangbruggen waarna je de vallei binnenwandelt.  Eindpunt is de Hooker Glacier welke uitmondt in de Hooker Lake. (vier uur durende wandeling ‘heen en terug’).
Maken een rit naar Lake Tekapo waar we overnachten.

In de avond kunnen we eventueel nog genieten van de hotpool met uitzicht op het meer

Dinsdag 9 maart 2021

Mount St John  – Geraldine 

Wandeling naar Mount St John waar we boven, bij de sterrenwachten en het café, een schitterend uitzicht hebben op de omgeving en het blauwe meer Lake Tepeko.

wandeling GeraldineHier rijden we naar Geraldine waar we Nederlandse vrienden zullen ontmoeten en een wandeling door de omgeving zullen maken.  b.v. de Dennistoun Bush Track ca 3 km en/of Talbot forest walk.

Enkele korte wandelingen in de plaats (ca 2 km) maar erg mooie wandeling door bossen met veel Mataī met naaldbladeren en ‘gehamerde’ schors en de Tōtara werd door Māori gebruikt om kano’s te bouwen. Van een grote boom kon een waka taua (oorlogskano) worden gemaakt die 100 krijgers kon bevatten. Ook natuurlijk vele zilveren varen of Ponga is een nationaal symbool en is genoemd naar de zilveren onderkant van de bladeren en de Mamaku is de hoogste boomvarenKoeien farm

Mogelijk zullen we ook een hun boerderij met hun veestapel kunnen bezoeken en zien hoe 900 koeien gemolken worden.

Misschien is er ook tijd om met de plaatselijke wandelvereniging in de avond contact te hebben en zien wat voor activiteiten zij doen tijdens hun hiking trips.  Mogelijk wel met weer met een gezellig BBQ.

Woensdag 10 maart 2021Castle Hill

Arthur Pass – Punakaiki – Pancake Rocks – Pororari Loop 11 km

Vandaag maken we een korte wandeling bij de rotsengroep de Castle Hill waar we tussendoor wandelen.  Een ruig gezicht waar vaak klimers met bloten handen tegen aanklimmen. en gaan we naar de Arthurpass, waar we nog een wandeling maken naar de waterval en over de Arthur Pass walkway.Indiaan foto A. Haasnoot

Hierrna rijden door naar Punakaiki bezoeken de Pancake rocks en blowhole bij Punakaiki en mocht men nog zin hebben maken daar nog een wandeling over de Pororari loop van 11 kilometer. Pancake-Punakaiki-nieuw zeelandDe volgorde laten we bepalen aan het getijde, want voor de blowhole is het belangrijk, dat het hoogtij is. We zullen overnachten in een motel of huis bij Punakaiki.

Donderdag 11 maart 2021
Lewis Pass – wandelingwaterval-arthurpass-nieuw-zeeland

De weg naar Hanmer Springs is prachtig!  We passeren talloze brugjes, grote rivieren, bos, parken, watervallen, etc.
Maken op de Lewis Pass een anderhalf uur durende wandeling.  Waar we al snel  door het beukenbos wandelen en klimmen over een openvlakte met graspollen. Schitterend uitzicht op de omliggende bergen en verschillende pittoreske bergmeren. Overnachting in 2 kamerappartementen Clear Ridge vlakbij de Hanmer Springs

Vrijdag 12 maart 2021

Kaikoura – wandeling Kaikoura Walkway – Schaapscheren

schaapscherenWe  gaan verder naar Kaikoura via de Lewis Pass.  Kaikoura is HET centrum voor het spotten van Dolfijnen, Walvissen en Albatrossen.

Kaikoura-zeerobbenDaar maken een wandeling over de Kaikoura Walkway ca 11 km en bekijken een demonstratie van het schaapsscheren , tijdens deze wandeling, zullen we veel zeerobben (afhankelijk van het tij)  kunnen zien soms op de veilige afstand van 10 meter. Overal kan je hier ‘crayfish’ eten. Crayfish is een kleinere soort kreeft.

Overnachting in Kaikoura met zwembad en hotpools.

Zaterdag 13 maart 2021

Kijken of zwemmen dolfijnen of “whale-watching”

Dolfijnen fot Arie HaasnootKaikoura is bekend om zijn unieke “whale-watching” (walvissen bekijken). Kaikoura is de bekendste plaats in de wereld waar je elke dag volop de gelegenheid hebt om tussen de dolfijnen te zwemmen (prijs NZ$ 160,-). Dit heeft echter alleen zin voor wie bedreven is in het snorkelen, Duizenden dolfijnen zwemmen in dit gedeelte van de oceaan.

Dolfijnen KaikouraOveral zie je duikelaars en dolfijnen met de boot meezwemmen. Vóór  1 maart doorgeven in Nieuw-Zeeland

Je dient daar voor vroegtijdig 2 maanden ervoor te reserveren, ook voor het ‘kijkersarrangement prijs NZ$ 80,-’, deelname voor eigen rekening. Wel vroeg op tijdstip 05.30 uur.

De mogelijkheid om Walvissen te zien is er 07.15  uur (prijs NZ$ 145,-)
Vóór  1 februari doorgeven in Nieuw-Zeeland.

Na terugkomst rijden we naar het Abel Tasman park. Onderweg genieten we de woeste kust en bekijken nog een zeeleeuwen (seals) kolonië met vele jonge dieren.
Die je overal ziet spelen. Overnachting in omgeving Marahau, mogelijk aan de kust.

Zondag 14 maart 2021

Wandeling Abel Tasman Track

wandeling Abel Tasman parkwatertaxi Abel Tasman ParkWandeling over de Abel Tasman National Park track van ca. 14 kilometer van Torrent Bay naar Marahau. Hiervoor gaan we eerste naar ons beginpunt van de wandeling met een watertaxi.

Een erg mooie wandeling door de bossen en langs de kust  met schitterende uitzichten.

We zijn deze dag geheel zelfvoorzienende, dus een dagrugzakje met drinken en wat te eten mee.

Ferry lougneMaandag 15 maart 2021

Ferry oversteek naar het Noorder-eiland van Picton naar Wellington

In de ochtend vanaf Picton naar Wellington met de ferry over naar het noordereiland.  Een prachtige tocht  vooral na vertrek, wanneer we  door de schitterende fjorden gaan
De oversteek over de straat van Cook kan wat woelig zijn. Soms zien we dolfijnen.
We zullen gebruikmaken tijdens de overtocht van de luxe lougne, zodat je rustig kan zitten, inyernet en genieten van een keur van drankjes en hapjes.

Nieuw-Zeeland Noordereiland

Zaterdag 13 maart 2021

Vlucht Amsterdam – Wellington

(Brussel of Hamburg is mogelijk toeslag?)

Vertrek uit Amsterdam in de avond voor de vlucht naar via Dubai naar Sydney

Zondag 14 maart 2021

Vliegen na een tussenstop in Dubai naar Sydney aankomst.  Waarna doorgevlogen wordt naar Wellington

Nieuw-Zeeland Noordereiland

cable car WellingtonKanon WellingtonMaandag 15 Maart 2021

Wellington  Cable Car

Aankomst in de middag van de deelnemers Noordereiland Nieuw-Zeeland voor hun wandelvakantie.
Na aankomst gaan we met de Cable Car naar boven en wandelen door de Botanisch tuinen weer naar beneden via een oude begraafplaats.
Zullen daarna een gezamelijke welkomstmaaltijd gebruiken

Dinsdag 16 maart 2021

Rondwandeling Wellington – Te Papa Tongarewa museum 

Met de mogelijkheid de Heilig Hart Kathedraal te bezoeken en een rondleiding te maken door de Beehive (Parliament) . We komen ook langs het grootste houten gebouw van Nieuw-Zeeland. grootste houten huis Nieuw-Zeeland

Wandelen over de Waterfront, de mooie haven, naar het Te Papa Tongarewa museum

Het Te Papa Tongarewa museum is een geweldig museum waar je ogen en tijd te kort komt.

Maar ook b.v. het Wellinton Museum ziet men een maritieme blik en de aankomst van de Maori en de pioniers op Nieuw-Zeeland.

Tongoria crossing foto A.HaasnootWoensdag 17 maart 2021

Tongariro National Park – Taranaki Falls

In de ochtend  rijden we naar de Plateau Lodge in het World Heritage Tongariro National Park.

Onderweg maken we een fotostop bij Foxton voor echte Nederlandse molen, waar allerlei Nederlandse lekkernijen verkrijgbaar zijn. Verder bekijken we even het Nederlandse gedeelte van het museum aldaar.

Aankomst in de accommodatie National Park.  Maken daar een mooie wandeling vanuit Whakapapa Village en maken vanuit dit centrum een prachtige wandeling, waar ze een goede indruk krijgen van dit gebied. De Taranaki Falls, een rondwandeling van twee uur vanuit Whakapapa Village brengt ons langs een 20m hoge waterval.

Tongariro crossingTongorio crossing foto A.HaasnootDonderdag 18 maart 2021

Tongariro Alpine Crossing 

De Tongariro Alpine Crossing wordt dagelijks door honderden wandelaars gelopen en staat bekend als een van de mooiste dagwandelingen ter wereld.

U dient normaal toch regelmatig een 25 kilometer te wandelen. Wie dat kan, krijgt de kans maar bedenk u het is geen lichte wandeling!!!

De overigen brengen een bezoek aan Whakapapa Village maken daar enkele korte wandeling . Bij goed weer zou met de kabelbaan naar boven kunnen en daar een korte wandeling kunnen maken en/of genieten van het mooie uitzicht.

Vrijdag 19 maart 2021

Huka-falls – Waimangu-Valley

We hebben vandaag een indrukwekkend programma, dus vertrekken we om 07.30.
Rijden langs de bungeejumping van Taupo, waar je eventueel de mogelijkheid te springen.

Hotwater pools spa TaupoVervolgens maken er een wandeling langs de rivier naar the Huka-falls (Huka-Lodge was het verblijf van Maxima en Alexander tijdens hun huwelijksreis). Onderweg zie je hoe mensen in deze natuurlijke spa van het warme water genieten.

Hierna bezoeken we de , een unieke thermische gebied Waimangu-Valley.

Waar we prachtige gekleurde meren en stomende en pruttelende riviertjes aantreffen.

Een lust voor het oog.

Melden ons voor de wanOpening Rotoruadeltocht en hebben een ontvangst op gemeentehuis. Maken met een kleine rondgang door de binnenstad van Rotorua met de landenvlaggen samen met de organisatie.

Zaterdag 19 + zondag 20 maart 2022Logo Int Two days walk rotorua

Tweedaagse Rotorua – Tamaki Village

Tijdens de wandelingen van de beide dagen laat men ons eigenlijk alles zien wat er in Rotorua aan bezienswaardigheden te zien is.

Redwood RotoruaZaterdag: wandeling door de redwoods

 • 42km Whakarewarewa Forest Walk start om 8 uur
 • 21km Whakarewarewa Forest Walk begint om 9.00 uur
 • 10km Whakarewarewa Forest Walk start om 10.00 uurRotorua geothermal areasZondag: wandeling langs Rotorua geothermal areas
 • 30km Challenge Town Walk begint om 8 uur
 • 21km Stadswandeling begint om 9.00 uur
 • 10km Fun Walk start om 10.00 uur

Rotorua geothermal areasZaterdag door in het Whakarewarewa Forest -Redwood, een aangeplant bos uit begin 1900 met cederbossen en regenwoud. Leuke stroompjes, die zich door het bos worstelen. Met een contrast van boomsoorten uit majestueuze sequoia’s, een aantal exotische bosbouw aanplant bevat. De sequoia’s zijn geweldig, omdat ze een beroep doen op elk niveau en het vermogen – en hebben ook vele mooie uitkijkpunten waren wandelaars kunnen kijken over Rotorua en bekijk de prachtige meren

De tweede dag voert je door de stad en langs de talloze geothermische gebieden de oevers van het meer en vele beken.

Afstanden mag je ter plaatse nog wijzigen

Mitai Maori VillageTamaki Village’s Avonds kan er een bezoek gebracht worden aan de Mitai Maori Village  (NZ$ 110,-niet-inbegrepen).
Dit bezoek is zeker aan te bevelen. Hier kan men zien hoe men vroeger leefden en genieten we van een dinerbuffet.
Tijdens dit bezoek zie we de oorlogkano binnenvaren, kleurrijke natuurlijke bronnen. Veel uitleg

Zondag 10km, 21km en 30km. wandelingen, voornamelijk door parken en langs het meer verder langs en tussen de diverse vulkanische activiteiten.

Na de wandeltochten rijden we naar Matamata voor een overnachting daar.

Hobbition

Maandag 21 maart 2022

Waihou Walkway – Matamata – Optie : HOBBITON film locatie van de HobbitsTe Waihou Walkway en Blue SpringTe Waihou Walkway en Blue Spring

 

We rijden naar de Te Waihou Walkway en Blue Spring, deze bevinden zich in South Waikato nabij Putaruru. De wandeling naar de bronnen volgt een pad langs de Waihou-rivier, door wetlands, over glooiend, pastoraal landschap en biedt uitzicht op kleine watervallen, inheemse wildernis en de beroemde Blue Spring met een glimp van forel langs de weg.

Optie Hobbition (niet inbegrepen)

A) Alleen bezoek Hobbiton filmset ca € 53,00  duur ca 2 uur  B)  Lunchbuffet en bezoek Hobbiton filmset ca € 75,00  duur ca 3 uur

Daarna rijden we door naar Auckland

Dinsdag 22 maart 2022

Auckland Wandelpad “Coast to Coast”

Na het ontbijt rijden we naar Onehanga en wandelen we relaxt (15 km) over een gemarkeerd lange afstandspad “Coast to Coast” door de parken van Auckland van de westkust (Tasmanzee) naar de oostkust (Aucklandbaai van de Pacific Oceaan); een toppertje!
Tijdens deze wandeling komen we door prachtige parken en eindigen in het centrum van Auckland.

Waar men eventueel nog bij mooi weer de Skytower kan bezoeken.  We zullen een gezellig Belgisch café aandoen.

Woensdag 23 maart 2022

Auckland – Ochtend vrije besteding – vlucht Sydney

Optie: bezoek de historische Victoria Markt in de ochtend.

In de middag vlucht naar Sydney van waar we met een (personen)bus in ca. 3 uren  naar Canberra  zullen rijden.
Nadat we onze kamers betrokkenm hebben zouden we nog even een bezoek aan het centrum kunnen maken.

Donderdag 24 maart 2022

Australian War MemorialCanberra  ochtend vrije besteding – Middag bezoek aan National War Monument – Museum

Lastpost

Aankomst van de groep uit Nederland in de ochtend voor alleen Australië.  Men kan  de tijd gebruiken om even het cetrum te bekijken. Maar ik raad aan om het nationaal War Monument museum te bekijken, dat is ernorm groot met vele exposties en filmmateriaal van actie waar Australië is in gezet.

Erg indrukwekkend.

Shirt Canberra Australië Oude organisatie

Vrijdag 25 maart 2022

Aussie Peace WalkCanberra openingsceremonie – Aussie Peace Walk – Rotary’s Australian Walking Festival

Daar het een nieuwe organisatie is en ik nog niet weet wat het program ma van deze tocht er uit zou zien kan ik hier nog weinig overzeggen.
Alleen dat het de 30e maal wordt en dat de Rotaryclub die het organiseert 100 jaar bestaat en er iets bijzonders van wilt maken.
Alleen al voor dat mooie jubileum shirt zou je er heen gaan 🙂

Ontdek de nationale hoofdstad van Australië

Er is geen betere manier om een stad te verkennen dan te voet met de lokale bevolking en internationale wandelaars.
Het Canberra Walking Festival viert het 100ste jaar van Rotary in Australië en wordt omgedoopt tot Rotary’s Australian Walking Festival.

Dus onderstaande is onder voorbehoud.

Om 11:00-14:00 uur een begeleide wandeling met Parliament House en Telopea Park voordat je terugkeert naar de Albert Hall voor de officiële start van het Canberra Walking Festival.
Tussen 14.00 en 15 uur halen we de startkaarten af. Om 15 uur Welcome Walk gevolgd door receptie om onze interstate en internationale bezoekers te verwelkomen .

Aussie walk

Zaterdag 26 en zondag 27 maart 2022

30e Tweedaagse Canberra- IML-IVV Aussie Peace Walk – Rotary’s Australian Walking Festival

Tijdens de twee wandeldagen zal de organisatie ons langs alle bezienswaardigheden van de nieuw aangelegde hoofdstad van Australië Canberra leiden.
Zaterdag is er ook een 42 km naast de 30 – 20 km van deze tweedaagse.

Terwijl zondag een veranderlijk parcours is maar door een aantal natuurgebieden.
Zondag de uitreiking van de IML/PPML Award (sluitingsceremonie om 15:00 uur)

Maandag 29 maart 2021

Terugvlucht  Nederland of verlenging Australië 

’s Middags de terugvlucht naar Nederland.

Programma voor verlenging Australie  wordt uitgewerkt.

Dinsdag 30 maart 2021

IML-walkPrijzen Nieuw-Zeeland en Australie (Helaas is het nog niet te overzien wat het “nieuwe” normaal gaat betekenen voor de vliegtickets)

Data 1 pers kamer***
Vertrek op 1 maart 2021  Dag extra Wanaka  €    75,-
2 t/m 15 maart 2021  Verlenging Nieuw Zeeland zuidereiland  €   500,- ***  €  1625,-*
2 t/m 24 maart 2021  Nieuw-Zeeland zuider- en nooreiland  € 1250,- ***  €  3100,-*
24 t/m 29 maart  2021  Australië   IML  €   300,- ***  €    675,-*
2 t/m 30 maart 2021  Nieuw Zeeland Noord en Australië   IML  €  3850,- **
2 t/m 30 maart 2021  Nieuw Zeeland Zuid en Noord en Australië   IML  € 1550,- ***  €  5475,-**
29 t/m april 2021  Verlenging Australië

*Afhankelijk van het aantal deelnemers en excl vliegtickets (elke deelnemer meer dan 5 personen -/- € 100,- i.v.m. deling kosten bus)
* Indien vroegtijdig ingeschreven kan ik nog een goedkopere bus huren -/- € 400,-  (noorder- en zuidereiland samen)

** Prijzen incl. basis vliegtickets 15 augustus 2019 (Mochten er extra toeslagen worden berekenen of de prijzen omhoog gaan zal dat door berekend worden)
*** Deze toeslag geldt alleen als men om een één persoonskamer vraagt. Let er wel op dat in motels je geen eigen toilet/douche hebt, maar per appartement deze deelt.

De overnachtingen in B&B. Lodges en motel/hotels is op basis van 2  persoonskamer met ontbijt en lunch onderweg verzorgen wij zelf.
Soms zijn er ook bedden in de woonkamer bij apartementen.

 Inbegrepen

 • Vliegticket  Nederland – Wellington – Christchurch , Auckland- Sydney – Sydney-Amsterdam (afhankelijjk reistraject)
 • Transfers en bagagetransport tijdens de wandelreis in een personenbusje, toeslagen en verzekering, brandstof
 • Overnachting in motels, hotels en appartementen op 2  persoonskamers incl. ontbijt en lunchpakket (zelf maken)
 • Begeleiding van Nederlandse reisleiding
 • inschrijfgelden IML-tochten
 • Aanvraag van visum Australië, voor Nieuw-Zeeland is geen visum nodig voor onze periode.
 • donatie Asia Care Foundation

 Zuidereiland 

 • Welkomst diner
 • Toegang National Kiwi centrum
 • Watertaxi Albel Tasmanpark
 • Gezamelijke BBQ
 • Ferry Picton – Wellington

Noordereiland

 • Kabeltrein en Museum Wellington
 • Wandeling Tongariro Crossing of Taranaki Falls
 • Specialiteiten Pie in het plaatsje Bull
 • Toegang wonder Waimangu-Valley.
 • Onderwater museum Kelly Tarlton met Pinguins

Australië

 • Inschrijving Aussie Peace Walk – Rotary’s Australian Walking Festival

Niet inbegrepen

 • privé uitgave
 • verzekeringen
 • consumpties
 • Visumkosten en toeristenbelasting (aanvraag kan door mij verzorgd worden in 2020 € 45,-)
 • diners behalve die vermeld staan
 • Excursie zoals b.v. Milford Cruise/Vlucht, Hobbitland, Tamaki Village, Dolfijnen of walvis spotten

De warme maaltijd is voor eigen rekening behalve als dit anders is vermeld.

Daar we gebruikmaken van units met zitkamer en keuken, waar we zelf de maaltijden kunnen verzorgen.
Hierdoor zal een 3-gangenmaaltijd niet duurder zijn dan maximaal € 10,- per keer gemiddeld.

Inschrijven

De prijs in inclusief vervoer, ontbijt en lunch overnachtingen op 2 persoonskamers, begeleiding, inschrijfgeld IML-tochten,

Mocht je tussenstop in Dubai of Bangkok of verlenging in Australië willen maken is dat vaakl mogelijk zonder extra vliegkostenm mits direct aangevraagd.
Natuurlijk komen daar wel de hotel en  en verblijfkskosten, die zijn voor je eigen rekening.

Aanmelden dient men door het invullen van het aanmeldformulier en een bedrag van minimaal € 2500,- over te maken op Bankrekening  NL79 INGB0003732710 t.a.v. M.H.Tromp te Weert met vermelding Nieuw Zeeland/Australië

 

Meld je aan

“A Smile is the Same in Every Language”  “Leef nu morgen kan het misschien niet meer”

 

 

Content retrieved from: https://www.tt-wandelreizen.nl/2022/nieuw-zeeland/.

blankenberge-kent-wellingborough

Wandelcombinatie BLANKENBERGE – KENT – WELLINGBOROUGH

embleem IMLIVV embleemTweedaagse Blankenberge – Kent – Internationale Waendel Walk

Datum vrijdag 29 april t/m 11 mei 2021

Woensdag en Donderdag 29 en 30 april  2021 een reuniedag met een wandeling 

REISGEGEVENS

Vrijdag 29 april 2022

brugge kanaalVertrek vanaf Woerden via station Breukelen en Breda en rijden naar de historische Belgische plaats Brugge.

Rondvaart historisch Brugge
We maken een rondvaart van een half uur door de grachten van Brugge, zodat we de historische panden ook aan de achterkant kunnen bezichtigen.

Brugge Poortenwandeling 7,5 km

Gentpoort Brugge wandelreisBehalve een aantal interessante locaties biedt deze wandeling ook een schitterende brok natuur. Praktisch het volledige traject loopt door het groen dat de vesten omgeeft. Alleen de terugkeer van de Dampoort naar de startplaats loopt door het stadscentrum. De natuur in de omgeving van de stadsvesten is zeer gevarieerd. Je wandelt tussen prachtige bomen, zoals paardenkastanjes, linden, platanen, moerascipressen, eiken, beuken, populieren, wilgen, enz ….

kruispoort BruggeHierna vertrekken we naar Blankenberge om daar onze kamers in ons hotel in ontvangst te nemen.
We zullen overnachten in hotel Paradisio by WP hotels

We halen de startkaarten op en gaan naar de opening en de activiteiten, die er worden georganiseerd. Mogelijk kunnen we als groep ’s avonds ergens een hapje eten.

Zaterdag 30 april en zondag 1 mei 2022

51e Tweedaagse voettochten van Blankenberge IML  – IVV

Afstanden waaruit gekozen kan worden zijn 15 – 24 – 42 kilometer en de start is vanaf 08.00 uur.
De finishtijd is om 18.00 uur.

Maandag 2 mei 2022

Wandelen in Kent Cranbrook en Benenden 16 km – Engelse tuin Sissinghurst Castle

Na het ontbijt rijden we naar de trein om via de Eurokanaaltunnel naar het Engelse Kent. Waar we de komende dagen zullen wandelen over public footpaths en bezoeken eem aantal landgoederen. en tuinen. We zullen twee dagen wandelen o.a. over de vele public footpahs van diverse landschappen.
Nadat een op Engelse bodem zijn gearriveert rijden we naar Cranbrook voor een rondwandeling daar. 
De kleinste “stad” in Kent bereikte welvaart in de 14e tot 16e eeuw door de lakenhandel. 
Vaak de “hoofdstad van de Weald” genoemd, heeft het veel charme en wordt het gedomineerd door een fijne kielmolen gebouwd in 1814 . Hierna brengen we een bezoek aan de beroemde tuin van Sissinghurst Castle.

De aankomende dagen zullen we overnachten in Best Western The Rose And Crown Hotel te Tonbridge

Dinsdag 3 mei 2022

Wandeling Penshurst en Bidborough 15 km

Een wandeling om het landgoed Penshurst. De geboorteplaats van Sir Philip Sidney in 1554 en sindsdien de thuisbasis van zijn familie. De Grote Zaal met zijn minstreels dateert uit 1340. Men krijgt de gelegenheid het landgoed en Penshurst te bezoeken kosten GBP 12,-

Woensdag 4 mei 2022

Ightham MoteWandeling Ightham Mote en Fairlawne Estate 11 kilometer

In de ochtend maken we deze wandeling.
Het oorspronkelijke waterburcht op de site heette Fair Lane en was in de 17e eeuw eigendom van Sir Henry Vane the Younger. Wewandelen over de public footpaths over dit landgoed.

One Tree Hill en Underriver 7,5 km

In de middag maken we nog een wandeling,

Net als het dorp Underriver, werd de oorspronkelijke Romschedde waarschijnlijk gevestigd omdat het ligt waar de bodem van de greensandbedden samenkomen met de Wealden-klei, wat resulteert in een reeks bronnen die zorgen voor een betrouwbare watervoorziening. Romshed Farm is een biologische boerderij die het traditionele landschap van kleine velden, hagen, oude bossen en vijvers zoals die hierboven, waar deze wandeling voorbij gaat, wil behouden.

Donderdag 5 mei 2022

Wandeling Edenbridge en Haxted Mill 10 km – Marsh Green en Starborough Castle 10 km

’s Morgen maken we een wandeling bij Edenbridge en in de middag

Starborough Castle

Oorspronkelijk zo groot als Bodiam, werd het middeleeuwse kasteel afgebroken op bevel van Oliver Cromwell kort na de executie van Charles I. De wandeling biedt een glimp van de overlevende gracht en op het eiland het sierpaviljoen gebouwd rond 1754 met materiaal van het oorspronkelijke kasteel. Het huidige Victoriaanse huis dateert uit ongeveer 1880.

Vrijdag 6 t/m 8 mei 2022

Knolls park herten – Internationale Waendel Walk

Maken een wandeling over het landgoed Knoll park, waar honderden herten tussen de vele varens vrij rondwandelen

We rijden naar Wellingborough, waar we overnachten in het Columbia hotel  voor 3 nachten.
De Waendel Walk Opening Parade vindt plaats op vrijdag 8 mei 2020, met een starttijd van 18:00 uur.

De parade begint in  Castle Theatre  en markeert het begin van de Friday Night Friendship Walks.

Tijdens de Waendel Walk Opening Parade dragen leden van de Wellingborough Scouts de IML Flags of Nations, samen met een fanfare en andere lokale gemeenschapsorganisaties en geüniformeerde groepen. Wandelaars worden aangemoedigd om lid te worden van de parade en de 5 km of 10 km vriendschapswandelingen af ​​te leggen.

Het internationale Waendel Walk Weekend vindt plaats van vrijdag 8 – zondag 10 mei 2020, met verbeterde routes met keuzes van 5, 10, 15, 25 en 42 km voor wandelaars van alle leeftijden en vaardigheden. Alle routes reizen over velden, voetpaden en wegen, terwijl u interessante plaatsen en lokale dorpen in en rond Wellingborough bezoekt.
Het is altijd een genoot om tussen de bloeiende koolzaad en aardappelvelden te wandelen. Langs de typische Engelse kanalen met de smalle kanaalboten, die tegenwoordig gehuurd worden voor overnachtingen en boottochten.

Maandag 9 mei 2022

Bezoek Cambridge en Harwich naar Hoek van Holland

We maken een rondwandeling en door het historische Cambridge. Maken een puntertoer over de rivier de Cam, en bekijken de historische gebouwen vanaf de waterzijde.

Dinsdag 10 mei 2022

Aankomst in Hoek van Holland.

Indien voldoende belangstelling mogelijk aansluitend naar de Vierdaagse van Chantonnay Frankrijk (intresse stuur even een mail)

REISSOM

Optie vooraf of achteraf is het mogelijk een overnachting met een infodag mee te doen. Een wandeling van Breukelen naar Woerden.

Inschrijfgeld

Inbegrepen
Welkomst koffie/thee
– Welkomst maaltijd
– vervoer met personenbusje en tol en parkeergelden
– overnachtingen met ontbijt op een 2 persoonskamer
– lunch indien het als een picknick mogelijk is. Bij de wandeldagen in Kent.
– Inschrijfgelden Blankenberge en Wellingborough wandeltochten
– rondvaart in Brugge en in Cambridge en begeleide wandeling.
– eurotunnel en ferry Harwich – Hoek van holland (4 pers hut)
– Nederlandse begeleiding
– donatie voor Asia Care Foundation
Gratis, indien voor 1 januari 2022 aangemeld, 3 gangen diner Ferry Harwich – Hoek van Holland (excl. dranken)
anders € 33,- 
  

Niet inbegrepen

verzekeringen
– persoonlijke uitgave
– lunch en diners
– consumpties
– entreegelden kastelen en parken

LET OP DE PRIJZEN ZIJN NOG VAN 2019

30 april t/m 11 mei 2021 Wandelreis Brugge, Blankenberge en Wandelingen te Kent, Wellingborough, Cambridge € 1595,00
1 pers kamer toeslag € 475,-*
Overnachting op een tweepersoonskamer. Inclusief ontbijt, inschrijfgeld, welkomst koffie en welkomstdiner, boottocht Brugge en Cambridge, begeleiding wandeling Brugge, vervoer v.v. vanaf  Breukelen/Breda tot Hoek van Holland en een donatie aan Stichting Asia Care Foundation * 1 pers kamer toeslag alleen als op verzoek om een 1 persoonskamer gevraagd wordt. Anders deel de kamer met een adere deelnemer!

Aanmelden

dient men door het invullen van het aanmeldformulier en een bedrag van minimaal € 750,- over te maken op
Bankrekening  NL79 INGB 0003 7327 10 t.a.v. M.H.Tromp te Weert  met vermelding Belgie/Engeland.
Restant  van de reissom dient steeds 6 weken voor vertrek voldaan te zijn.
Meld je aan

Content retrieved from: https://www.tt-wandelreizen.nl/2022/blankenberge-kent-wellingborough/.